Volledig scherm
© CR Fashion Book

Trend Chinese gezichtsbikini opgepikt in Amerika

foto'sEerst werd het ding alleen door oude vrouwen gebruikt, maar nu is het een rage op Chinese stranden en is het ook opgepikt door een Amerikaans modetijdschrift: de gezichtsbikini, een lap nylon met gaten voor de ogen en de mond.

Volledig scherm
De gezichtsbikini wordt in China vooral gedragen door oudere vrouwen die zich in bikini niet op hun gemak voelen. © afp

De gezichtsbikini wordt volop gebruikt op het strand van Qingdao, in het oosten van China, maar het Amerikaanse tijdschrift CR Fashion Book publiceerde onlangs een fotoreportage van modellen met getuite rode lippen onder de felgekleurde bivakmuts.

'Terwijl ons idee van schoonheid in de zomer is gewijd aan bruin worden in de zon of een schoonheidssalon, proberen vrouwen in Azië juist blanker te worden of in elk geval te blijven', schrijft het tijdschrift over de reportage. 'Een kleurtje verwijst daar niet naar een chique reis naar Capri, maar naar lange dagen van hard werken in de brandende zon.'

Anoniem op het strand
De afgelopen dagen heeft het onderwerp bijna 12 miljoen posts opgeleverd op Weibo, het Chinese Twitter, zo schrijft de BBC. 'Chinese oude vrouwen in het middelpunt van de modewereld', merkte een gebruiker geamuseerd op.

CNN schrijft dat de gezichtsmaskers in 2012 voor het eerst in Qindao verkocht werden. Vooral oudere vrouwen, die zich ongemakkelijk voelden in bikini, vonden het prettig anoniem over het strand te kunnen lopen en zichzelf tegelijkertijd te beschermen tegen de zon en kwallenbeten.

Volledig scherm
Koop nu uw gezichtsbikini online. © screenshot
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement