Volledig scherm
De bij de kiezers populaire Gerrit Schotte. © anp

Tropische storm bedreigt verkiezingen Curaçao

Curaçao gaat vrijdag naar de stembus om een nieuw parlement te kiezen. De hele week is het eiland echter al in afwachting van tropische storm Matthew, die donderdagavond het land ten noorden zal passeren. Woensdag gaf minister-president Ben Whiteman het verlossende woord; de verkiezingen gaan toch door.

Curaçao zal donderdagavond voor het eerst de gevolgen van Matthew ondervinden met veel wind en regen, zo is de verwachting. Vrijdagochtend vroeg vindt de laatste evaluatie plaats, zei premier Whiteman. Als de regen en wind dan te veel schade aanrichten, worden de verkiezingen alsnog uitgesteld.

'Maar dat zal echt de allerlaatste optie zijn, daarvoor zijn verkiezingen veel te belangrijk', aldus de minister-president.

Razendpopulaire Schotte
Aan de verkiezingen doen dertien partijen mee voor 21 zetels. In de peilingen scoort de MFK van oud-premier Gerrit Schotte verreweg het hoogst. Ondanks zijn veroordeling wegens omkoping eerder dit jaar is de eerste premier van het land nog steeds razendpopulair.

Verwacht wordt dat de partij Pueblo Soberano van de in 2013 vermoorde politicus Helmin Wiels flink stemmen zal verliezen.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement