Volledig scherm
Harvey trok de afgelopen week over Houston en veroorzaakte hevige overstromingen. © AP

Tropische storm Harvey voor tweede keer aan land gekomen

De tropische storm Harvey, die de afgelopen dagen een ravage heeft aangericht in Texas, is voor de tweede keer aan land gekomen. Deze keer nabij het plaatsje Cameron in de staat Louisiana. Dat melden Amerikaanse weerorganisaties. 

Meteoroloog Dennis Feltgen meldt dat de storm na Louisiana ook de staten Arkansas, Tennessee en gedeelten van Missouri zal aandoen. Het National Hurricane Center, waar Feltgen werkzaam is, verwacht dat Harvey gedurende de dag afzwakt tot een tropische depressie.

Tropische storm Harvey kwam afgelopen weekeinde aan land in de staat Texas en hield vooral de grootste stad Houston in zijn greep. Voorspeld werd dat op sommige plekken in totaal tot twee meter regen kon vallen. Tientallen mensen overleden na de heftige overstromingen die de storm veroorzaakte. Nog eens 13.000 inwoners konden uit het razendsnel wassende water worden gered.

De inwoners van Houston kunnen na vijf dagen van extreme neerslag zowaar hoop koesteren op een paar zonnestralen. Het weerbericht van vandaag is eindelijk wat beter: slechts 2,5 centimeter regen én kans op wat zon tussen de buien door. De meteorologen noemen Harvey nu de storm met de zwaarste regenval in de geschiedenis van de Amerikaanse weerregistratie.

  1. Wachten op een teken van IS: lokale moslimgroep te klein voor zo'n grote ravage
    PREMIUM

    Wachten op een teken van IS: lokale moslim­groep te klein voor zo'n grote ravage

    De regering van Sri Lanka wijst een tot voor kort onbekende moslimgroep als schuldige aan van de bloedigste terreur die het land ooit heeft gekend. Een groep die eerder al getracht zou hebben om een aanslag te plegen en waarvoor de autoriteiten pas nog uitdrukkelijk werden gewaarschuwd. Maar niemand vermoedde dat ze terreur van deze omvang kon plegen — en eigenlijk wacht iedereen op een bewijs dat ook IS erachter zat.