Volledig scherm
Harvey trok de afgelopen week over Houston en veroorzaakte hevige overstromingen. © AP

Tropische storm Harvey voor tweede keer aan land gekomen

De tropische storm Harvey, die de afgelopen dagen een ravage heeft aangericht in Texas, is voor de tweede keer aan land gekomen. Deze keer nabij het plaatsje Cameron in de staat Louisiana. Dat melden Amerikaanse weerorganisaties. 

Meteoroloog Dennis Feltgen meldt dat de storm na Louisiana ook de staten Arkansas, Tennessee en gedeelten van Missouri zal aandoen. Het National Hurricane Center, waar Feltgen werkzaam is, verwacht dat Harvey gedurende de dag afzwakt tot een tropische depressie.

Tropische storm Harvey kwam afgelopen weekeinde aan land in de staat Texas en hield vooral de grootste stad Houston in zijn greep. Voorspeld werd dat op sommige plekken in totaal tot twee meter regen kon vallen. Tientallen mensen overleden na de heftige overstromingen die de storm veroorzaakte. Nog eens 13.000 inwoners konden uit het razendsnel wassende water worden gered.

De inwoners van Houston kunnen na vijf dagen van extreme neerslag zowaar hoop koesteren op een paar zonnestralen. Het weerbericht van vandaag is eindelijk wat beter: slechts 2,5 centimeter regen én kans op wat zon tussen de buien door. De meteorologen noemen Harvey nu de storm met de zwaarste regenval in de geschiedenis van de Amerikaanse weerregistratie.

  1. ‘VS waarschuwden Engeland dat ze diplomatenvrouw die Harry doodreed zouden weghalen’

    ‘VS waarschuw­den Engeland dat ze diplomaten­vrouw die Harry doodreed zouden weghalen’

    Amerika heeft de Britse regering op de hoogte gebracht van haar voornemen de van het doodrijden van Harry Dunn (19) verdachte diplomatenvrouw terug te halen naar haar thuisland. De Britten maakten daar bezwaar tegen maar dat mocht niet baten. De Amerikaanse Anne Sacoolas vertrok kort na het dodelijke ongeval met gebruikmaking van de diplomatieke immuniteit van haar man en ontkwam daarmee vooralsnog aan strafrechtelijke vervolging.