Volledig scherm
De baviaan houdt haar jong in de lucht alsof ze de scène uit De Leeuwenkoning imiteert © Dafna Ben Nun/Walt Disney

Trotse apenmoeder speelt legendarische scène uit Disney's De Leeuwenkoning na

Wie kent Walt Disney’s tekenfilmklassieker De Leeuwenkoning niet? Vooral de scène waarin oppermandril Rafiki leeuwenwelp Simba optilt en aan zijn toekomstige onderdanen laat zien, is legendarisch. Met Elton Johns ‘Circle of Life’ op tien is al menig huisdier de lucht in gegaan. Bij het zien van bovenstaande foto vraag je je al snel af: heeft deze aap de film ook gezien?

Pratende en zingende dieren zijn niet ongewoon in Disney-films en veel karakters zijn een knipoog naar de werkelijkheid. Dat The Lion King de realiteit zo dicht benadert, had niemand kunnen vermoeden. Op de foto die Dafna Ben Nun tijdens een reis in Zimbabwe nam, tilt een baviaan haar jong in de lucht en lijkt daarmee zo weggelopen uit de film.

Het schouwspel duurde slechts een paar seconden, waarna moeder haar kleintje op de grond zette en ze terugkeerden naar de groep. Waarom de baviaan haar spruit trots aan de wereld wilde laten zien, is niet duidelijk. Gelukkig was de verbaasde Ben Nun snel genoeg het tafereel vast te leggen. De muziek ontbreekt, maar de gelijkenis met het iconische filmmoment is treffend.

  1. Topdag autobeurs gekaapt door actievoerders die zich vast willen lijmen aan de auto's

    Topdag autobeurs gekaapt door actievoer­ders die zich vast willen lijmen aan de auto's

    Actievoerders van de internationale klimaatbeweging Extinction Rebellion houden vandaag een grote protestactie op de voorlaatste - en drukste - dag van het Autosalon in Brussel. Zij verstoren de autobeurs door in wagens te kruipen en zich vast te ketenen. Maar hun plannen zijn nog extremer: ze willen zich ook vastlijmen aan auto’s en met nepbloed gooien. De politie heeft al verschillende actievoerders opgepakt.