Trotse pup Rocky leidt kudde schapen woonkamer binnen

VideoEen Britse pup heeft het gezegde 'alle schaapjes op het droge' wel heel letterlijk genomen. Border collie Rocky was zo enthousiast om zijn baasje tevreden te stellen, dat de kleine rakker alle schapen in de huiskamer van de boerderij dirigeerde. 

Volledig scherm
In de woonkamer van de familie Edwards stond plotseling een kudde schapen. © Still uit video

Rosalyn Edwards uit Devon schrok zich dood toen ze begin deze week na een drukke dag op de boerderij thuiskwam. Ze hoorden merkwaardige geluiden uit de woonkamer komen en zag toen negen schapen tussen haar meubels staan te mekkeren. Kleine Rocky zat er bij en keek volgens Edwards 'zeer trots'.

De zeven-maanden-oude schaapshond-in-opleiding had gezien dat het hek open was en besloot op eigen houtje een deel van de kudde via de achterdeur naar binnen te leiden.  ,,Ik moest er eerst enorm om lachen, maar toen zag ik alle uitwerpselen en modder van de dieren. Toen werd het minder lollig.''

Schuldigen waren de echtgenoot en het zoontje van Rosalyn die het land op waren gegaan, zonder hekken goed achter zich te sluiten. ,,Ik heb de kinderen de woonkamer uitgestuurd en daarna de schapen naar buiten gegidst. ,,Ik ben blij dat Rocky zo trots is, maar hij heeft klaarblijkelijk nog wat extra training nodig.''

  1. Celstraf tot 7,5 jaar voor twee Syriëgangers voor oorlogsmisdrijf

    Celstraf tot 7,5 jaar voor twee Syriëgan­gers voor oorlogsmis­drijf

    De 24-jarige Syriëganger Oussama A. uit Utrecht en Reda N. uit Leiden (25) zijn veroordeeld tot respectievelijk 7,5 en 4,5 jaar cel. De rechtbank in Den Haag acht vandaag onder meer bewezen dat zij in het strijdgebied in Syrië en Irak meededen met de terroristische organisatie IS en zodoende terroristische misdrijven hebben voorbereid. Dat gebeurde tussen ongeveer begin 2014 en eind 2016. De twee waren al in Turkije veroordeeld tot zes jaar cel voor terrorisme maar konden vorig jaar naar Nederland komen, waar ze meteen werden opgepakt.