Volledig scherm
© Las Noticias

Trouw, voor altijd: hond weigert lichaam van zijn dode baasje te verlaten

Het zijn beelden die hard binnenkomen. Een hondje, liefdevol opgekruld tegen het levenloze lichaam van zijn baas. Na een tragisch ongeluk in het Mexicaanse Montemorelos donderdag, waarbij de 57-jarige Victor Reyna Vazquez fataal werd gegrepen door een trein, weigerde zijn viervoeter hem te verlaten. De autoriteiten hadden de grootste moeite om de hond weg te krijgen van de sporen, zodat het lichaam van de omgekomen vijftiger kon verwijderd worden.

Het slachtoffer zou die nacht dronken zijn geweest toen het bij het spoor helemaal misging. Hij sukkelde op de een of andere manier op het spoor en werd doodgereden door een trein. 

De toegesnelde hulpdiensten troffen de hond van Vazquez in elkaar gedoken tegen zijn lichaam aan. Ook nadat ze een laken over de stoffelijke resten van de man hadden gelegd, ging de hond meteen weer dicht tegen zijn baas liggen. Uiteindelijk moest het dier met de nodige moeite en kracht van het spoor worden getrokken. Uit rapporten blijkt dat de hond zelfs beet naar de aanwezige politieagenten en ambulanciers toen ze hem van bij zijn baasje weghaalden. 

Volgens lokale bewoners was de man een zware alcoholist. Zijn hond was al vele jaren zijn beste vriend.