Volledig scherm
Joyce Wharton en Nick Buchanan. Inzet: de teruggevonden trouwring van de moeder van Joyce. © Videostill

Trouwring uit vliegtuigcrash na 55 jaar teruggevonden

De Amerikaanse Joyce Wharton verloor haar beide ouders toen hun kleine vliegtuig neerstortte in de staat Washington in 1959. 14 jaar later werd het wrak teruggevonden, maar de trouwring van haar moeder, een onbetaalbaar familiestuk, bleef onvindbaar.

Volledig scherm
De ouders van Joyce Warton die bij de vliegtuigcrash in 1959 omkwamen. © Videostill

Deze week kreeg Joyce echter een bijzonder telefoontje van Nick Buchanan, een schatzoeker uit Seattle. Nick had al vele malen in het verleden de crashsite van van het vliegtuig bezocht, op zoek naar waardevolle spullen.

Op een van die trips in 1997 vond hij de verloren gewaande ring. De daaropvolgende jaren is Buchanan op zoek gegaan naar de rechtmatige eigenaar. Maar waar te beginnen? ,,De mogelijkheden van internet waren toentertijd nog niet zo uitgebreid als nu,'' vertelt Buchanan in een uitzending van FoxNews. Uiteindelijk is het hem gelukt om via de website ancestry.com contact te leggen met Joyce Warton.

Joyce Warton is dolbij nu de ring van haar moeder weer terug is. ,,Ik geloof niet in het lot,'' vertelt zij, ,,maar ik geloof wel in de wil van God. Dit is het mooiste geschenk dat ik ooit heb mogen onvangen. Ik heb altijd gebeden dat de stoffelijke resten van mijn ouders teruggevonden zouden worden. En dat is gebeurd. En nu is deze ring ook nog eens teruggevonden, de ring die zoveel voor mij en mijn ouders betekende. Al mijn gebeden zijn verhoord.''