Volledig scherm
In een etalage in Washington hangt een rode baljurk. © AP

Trump: alle galajurken uitverkocht voor mijn inauguratie. Boetieks: nee hoor

Volgens Donald Trump is Washington zo opgetogen over zijn beëdiging als president, dat alle jurkenwinkels in Washington DC uitverkocht zijn. ‘Het is heel moeilijk om nog een goede jurk te vinden voor de inauguratie’, aldus Trump maandag tegen The New York Times.

Maar persbureau AP belde een rondje langs de boetieks in de Amerikaanse hoofdstad om de uitspraak van Trump te ‘fact checken’. Het lijkt wel mee te vallen met de jurkenrun. ‘Hij is nog niet naar DC verhuisd, hij weet niet wat er te koop is’, aldus Krista Johnson, boetiekeigenaar in de sjieke winkelbuurt Georgetown. Ze heeft nog galajurken van Oscar de la Renta en J Mendel hangen. ‘We hebben zeker veel mensen gehad voor jurken, maar er zijn er nog genoeg.’

Op 20 januari vindt de inauguratie plaats van de nieuwe president en die wordt gevolgd door een avond vol feesten in balzalen vol dames in baljurken. Couture boetiek Rizik zegt dat een jurk kopen geen probleem is voor ‘de meeste vrouwen die de jurk van 3 tot 12 duizend dollar willen’. Die hebben al lang hun slag geslagen en wachten niet tot het laatste moment. Ook andere winkels zien nog geen tekorten, of het moet zijn voor rode jurken, de kleur van de Republikeinen. Die zijn zeer gewild.