Volledig scherm
Na de tropische storm Harvey staan delen rond Sabine Pass (Texas) onder water. © AP

Trump doneert miljoen uit privébezit aan slachtoffers Harvey

De Amerikaanse president Donald Trump doneert een miljoen dollar uit eigen zak voor hulp aan de slachtoffers van orkaan Harvey. Ook zal zijn regering het Amerikaanse Congres vragen geld beschikbaar te stellen. Dat heeft Tom Bossert, de adviseur voor binnenlandse veiligheid, gemeld.

Later zal nog een tweede verzoek worden gedaan als er meer informatie over de omvang van de schade en de kosten van herstel binnen is. Ongeveer 100.000 huizen zijn getroffen door Harvey, in sommige panden staat het water 2,5 meter hoog.

Witte Huis-woordvoerder Sara Sanders liet weten dat Donald Trump een miljoen dollar uit zijn privévermogen toezegt. De president zal zaterdag opnieuw een bezoek te brengen aan de regio Houston en aan Lake Charles in Louisiana.

Eerder verklaarden sterren als Kim Kardashian, zangeres Beyoncé, komiek Kevin Hart en de acteurs Leonardo DiCaprio en Dwayne Johnson dat ze grote sommen geld overmaken aan de getroffen Amerikanen.

Miljarden

De orkaan heeft afgelopen week een enorme ravage aangericht in de staten Texas en Louisiana. Mogelijk heeft de getroffen regio meer dan 125 miljard dollar (105 miljard euro) nodig van de Amerikaanse regering om er weer bovenop te komen na Harvey. De tropische storm richtte een ravage aan, vooral door de ongekende hoeveelheid regen.

Volledig scherm
© Photo News