Volledig scherm
© AFP

Trump dreigt ster op Walk of Fame in Hollywood kwijt te raken

De Amerikaanse president Donald Trump dreigt zijn eigen ster op de beroemde Walk of Fame in Hollywood kwijt te raken. Dat melden Amerikaanse media. 

De City Council van West Hollywood heeft unaniem een motie aangenomen waarin wordt opgeroepen om de ster van Trump, die hij in 2007 kreeg, te verwijderen. 

De plaquette is in de afgelopen jaren diverse malen door actievoerders beschadigd en tweemaal zelfs compleet verwoest. De laatste keer gebeurde dat vorige maand, toen een man zijn frustraties met een pikhouweel op Trumps ster botvierde.

Beleid van Trump

Voor de City Council van West Hollywood is echter het beleid van Trump de belangrijkste grondslag voor het verwijderen van de ster. Zo kan het orgaan zich niet vinden in het scheiden van ouders en kinderen aan de Mexicaanse grens, Trumps ontkenning van de gevolgen van klimaatverandering, zijn beleid voor transgenders en de manier waarop hij omgaat met het onderzoek naar Russische inmenging in de verkiezingen van 2016, zo valt te lezen in de motie.

Volledig scherm
De ster van Donald Trump werd vorige maand met een pikhouweel verwoest. © REUTERS

West Hollywood kan zelf niet beslissen over het weghalen van de ster. De motie is slechts een oproep aan de gemeenteraad van Los Angeles en de Hollywood Chamber of Commerce, die over de toewijzing van sterren op de Walk of Fame gaat.

Bill Cosby

Eerder hield de Chamber of Commerce zich doof voor een campagne om de ster van Bill Cosby te verwijderen, toen die in opspraak kwam wegens seksueel misbruik. Volgens het comité dat over de toewijzing gaat, moeten de sterren worden gezien als historische monumenten. 

Trump kreeg de ster in 2007 voor zijn televisieseries. Zijn 'buurman' op de Walk of Fame is Kevin Spacey, die inmiddels wordt verdacht van het aanranden van meer dan tien mannen. 

In totaal liggen er meer dan 2500 sterren op het beroemde trottoir langs Hollywood Boulevard en Vine Street.

Eind vorige maand werd Trumps ster in Hollywood vernield met pikhouweel: