De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un bedankt Donald Trump voor diens brief maar dat weerhoudt hem niet van testvluchten met raketten. Zaterdag woonde hij een proef bij van raketten voor de korte afstand. (Foto AP/Korean Central News Agency)
Volledig scherm
PREMIUM
De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un bedankt Donald Trump voor diens brief maar dat weerhoudt hem niet van testvluchten met raketten. Zaterdag woonde hij een proef bij van raketten voor de korte afstand. (Foto AP/Korean Central News Agency) © AP

Trump en Kim geven elkaar weer schouderklopjes

Een handreiking van Donald Trump aan Kim Jong-un is goed gevallen. De Noord-Koreaanse leider bedankt de Amerikaanse president voor het sturen van een brief waarin hij onder meer hulp aanbiedt in de strijd tegen het coronavirus.

Een reactie op Trumps laatste gebaar laat Kim Jong-un dit keer over aan zijn zus en vooraanstaand partijlid, Kim Yo-jong. Zij bedankt Donald Trump voor het sturen van een brief ‘in een tijd waarin grote problemen en uitdagingen in het verschiet liggen voor de ontwikkeling van betrekkingen’ tussen de landen.

 1. Familie overleden Mohamed klaagt Belgische supermarkt aan: ‘Mondmasker zou angst opwekken’

  Familie overleden Mohamed klaagt Belgische supermarkt aan: ‘Mondmasker zou angst opwekken’

  De nabestaanden van de 32-jarige Mohamed Nahi, die vorige week overleed aan de gevolgen van het coronavirus, hebben twee advocaten in de arm genomen. De familie gaat juridische stappen ondernemen tegen Colruyt omdat de Belgische winkelketen volgens hen het slachtoffer niet voldoende heeft beschermd. ,,Volgens zijn ploegbaas was het niet nodig om een mondmasker te dragen vanwege zijn jonge leeftijd.”
 2. ‘Ik kan niet wachten om anesthesist en moeder Betty weer te zien’
  PREMIUM
  DAGBOEK ITALIË

  ‘Ik kan niet wachten om anesthe­sist en moeder Betty weer te zien’

  De gezondheidszorg in Lombardije haalt voorzichtig adem. De bezettingsgraad van de intensive cares in Italiës meest getroffen regio daalt. Het totaal aantal opnames en besmettingen blijft nog wel stijgen, maar minder hard dan een week geleden. Verdriet is er wel om de dood van grote aantallen artsen en verplegend personeel. Correspondent Angelo van Schaik bericht vanuit Rome. Alle eerdere afleveringen lees je hier.