AFP
Volledig scherm
PREMIUM
© AFP

Trump is niet de enige met kritiek: vijf vragen over de WHO

Donald Trump heeft de relatie van de Verenigde Staten met de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op scherp gezet. Wat doet die organisatie precies en heeft de Amerikaanse president een punt met zijn kritiek? Of helpt hij alleen maar China in het zadel?

 1. Chauffeur truck met 53 dode migranten Texas had vermoedelijk drugs gebruikt

  Chauffeur truck met 53 dode migranten Texas had vermoede­lijk drugs gebruikt

  De vermoedelijke bestuurder van een vrachtwagen in Texas waarin maandag meer dan vijftig dode migranten werden aangetroffen, was onder invloed van methamfetamine toen de politie hem vond. Dat zegt Henry Cuellar, de Democratische vertegenwoordiger van het district dat het oostelijke deel van San Antonio omvat. Cuellar baseert zich daarbij op gerechtelijke documenten die hij heeft ingezien. Methamfetamine, oftewel ‘meth’, is een krachtige synthetische drug die het gedrag van de gebruiker sterk beïnvloedt.
 2. Probeert Trump met stoppen steun aan WHO eigen falen te verdoezelen?
  PREMIUM

  Probeert Trump met stoppen steun aan WHO eigen falen te verdoeze­len?

  De Amerikaanse president Donald Trump wil de komende periode goed bekijken hoe de Wereldgezondheidsorganisatie het coronavirus heeft aangepakt en wil bezien of het instituut hervormd kan worden. Gisteren maakte zijn regering bekend voorlopig geen geld naar de VN-organisatie over te maken. De WHO zou volgens Trump de de verspreiding van het virus ‘verdoezeld’ hebben. Terechte kritiek? Of een tactische afleidingsmanoeuvre?