Volledig scherm
President Donald Trump. © AP

Trump: Klimaatakkoord Parijs is oneerlijk voor VS

De Amerikaanse president Donald Trump vindt dat de Verenigde Staten oneerlijk behandeld worden in het klimaatakkoord van Parijs. Hij komt over ongeveer twee weken met een besluit of de VS het akkoord blijft steunen.

Trump zei gisteren in een interview met persbureau Reuters dat landen als China, India en Rusland te weinig geld neerleggen om kleinere landen te helpen met het tegengaan van klimaatverandering. Dat, terwijl de VS volgens hem enorme bedragen neertelt. ,,We willen eerlijk behandeld worden'', stelt hij.

De Amerikaanse president had tijdens zijn verkiezingscampagne verklaard dat hij de steun van de VS aan het akkoord zou opzeggen. Volgens de president leidt het afschaffen van de 'groene regels' tot een stimulering van de productie van olie, gas en steenkool en levert dat duizenden banen op.

  1. Rolstoelatlete Marieke Vervoort (40) koos voor de dood na slepende spierziekte

    Rolstoelat­le­te Marieke Vervoort (40) koos voor de dood na slepende spierziek­te

    Rolstoelatlete Marieke Vervoort (40) is overleden. Door euthanasie, zoals ‘Wielemie’ het had gepland. Al in 2008 ondertekende ze de documenten, maar toch bleef ze vechten tegen een ongeneeslijke spierziekte. En ze stortte zich vol op haar bucket list, het verlanglijstje van wat ze nog wilde doen in dit leven. Toch was het een moeilijk gevecht, tegen een lichaam dat niet meer meewilde. ,,Eens een vechter, altijd een vechter”, zei Marieke. Een portret van ‘The Beast from Diest’.