Donald Trump verlaat de Trump Tower twee dagen nadat FBI-agenten zijn huis in Mar-a-Lago doorzocht hebben.
Volledig scherm
Donald Trump verlaat de Trump Tower twee dagen nadat FBI-agenten zijn huis in Mar-a-Lago doorzocht hebben. © REUTERS

Trump onderzocht voor schending Spionagewet, FBI vindt topgeheime documenten op landgoed

Er loopt een onderzoek naar de Amerikaanse oud-president Donald Trump wegens mogelijke belemmering van de rechtsgang en schendingen van de Spionagewet. Dat blijkt uit het vrijdag vrijgegeven huiszoekingsbevel op basis waarvan de FBI maandag het buitenhuis van Trump in Florida doorzocht.

97 reacties

 • F.W.J. Hoogsteder

  2 maanden geleden
  Al de grappen en trucjes die hijzelf uithaalde in het verleden en heden nog uithaal komen NU in sneltrein vaart terug, en ja mensen die hem zo gemakkelijk geloven en volgende, vinden dit niet leuk, maar de sociale norm is wel met voeten getreden!
 • FJ Rei

  2 maanden geleden
  Knap dat er nog steeds lui zijn, die de ronduit criminele activiteiten van Trump goedpraten. Al maanden heeft Trump geweigerd om documenten terug te geven. Daarna was het geduld op en is de FBI eropaf gestuurd. En ik vraag mij af wat alle Trump-lovers vinden van de bedreigingen aan het adres van diverse FBI medewerkers. Die vinden het dus 'prachtig' dat agenten -die gewoon hun werk doen - kunnen worden bedreigd?! Dan ben je moraal failliet naar mijn mening ...
 • Anoniem

  2 maanden geleden
  Het is goed dat deze corrupte en leugenachtige ex-president verantwoordelijkheid moet afleggen voor zijn schandelijke en criminele gedrag. Hij mag blij zijn dat de Democraten zich inhouden uit angst voor een nog grotere tweedeling in de VS. Als je de periode bekijkt waarin hij president was dan kan je tientallen pogingen van Trump om het in naam onafhankelijke ministerie van justitie te misbruiken om politieke tegenstanders aan te vallen. Zelfs een president van Oekraïne te chanteren.C.Giebels
 • loes Beek

  2 maanden geleden
  Verbaast mij helemaal niets dat er belangrijke documenten zijn gevonden in zijn woningen. Hij is zo narcistisch dat hij denkt dat hij daar recht op heeft. Natuurlijk gaat hij weer lopen roepen dat er niks van klopt en heb je nog altijd die mensen die wonderbaarlijk genoeg alles geloven wat uit zijn mond komt.
 • Dreeke Janssen

  2 maanden geleden
  @J Vergouwen: Datzelfde denk ik dus over de discipelen van Biden. U weet wel: Dat is die president uit die niet eens weet dat ie 5 seconden geleden al iemand de hand heeft geschud. Om op zo iemand te vertrouwen lijkt me ook niet echt snugger ...
 1. Ongeloof bij Nederlandse voetbalprofs in Indonesië: ‘Onbeschrijflijk, dit is wereldgeschiedenis’
  PREMIUM
  stadionramp

  Ongeloof bij Nederland­se voetbal­profs in Indonesië: ‘Onbe­schrijf­lijk, dit is wereldge­schie­de­nis’

  Nergens ter wereld wordt er zó intens voetbal beleefd als in Indonesië, zeggen Nederlandse profvoetballers die in de Liga 1 uitkomen. De ongekende stadionramp in Malang, waarbij zeker 125 doden zijn gevallen, is volgens hen deels het trieste gevolg van het extreme fanatisme dat in het land heerst. ,,Voetbal is het enige dat de mensen hier hebben.”
 2. 
Brugge overrompeld door miljoenendonatie van overleden Nederlandse: ‘Nog nooit meegemaakt’
  PREMIUM

  Brugge overrom­peld door miljoenen­do­na­tie van overleden Nederland­se: ‘Nog nooit meegemaakt’

  De stad Brugge heeft een gift ontvangen van maar liefst 3,3 miljoen euro, een huis en waardepapieren van een Nederlandse dame die pas is overleden. De 80-jarige vrouw, die sinds acht jaar in het centrum van de stad woonde, schonk haar hele hebben en houden ‘omdat ze zo van de stad houdt’. ,,Dat we opgenomen worden in een testament is al uniek, maar dit is wel een groot bedrag”, zegt de Vlaamse politica Mercedes Van Volcem (Financiën).