Volledig scherm
© AP

Trump ontkent nieuwe beschuldiging van aanranding

De Amerikaanse president Donald Trump wordt opnieuw beschuldigd van seksueel geweld. Journalist E. Jean Carroll beweert 23 jaar geleden door Trump te zijn aangerand in een kleedkamer van het warenhuis Bergdorf Goodman in New York. Trump ontkent de beschuldiging en zegt dat Carroll het verhaal heeft verzonnen. 

,,Ik heb deze persoon nooit van mijn leven ontmoet. Zij probeert om een boek te verkopen, dus dat zal haar motivatie zijn. Het boek zou in de fictiesectie moeten worden verkocht’’, aldus de verklaring van Trump.

Trump was destijds nog vastgoedmagnaat en zou haar hebben aangerand. Dat gebeurde volgens Carroll eind 1995 of begin 1996, zo vertelt ze in een interview met New York Magazine dat vandaag gepubliceerd is.

De president herkende Carroll als ‘die adviesdame’. Hij vertelde haar dat hij daar was om een cadeau voor ‘een meisje’ te kopen. Ze zegt dat Trump een kanten bodysuit voorstelde en drong er bij haar op aan om het te passen. Toen ze de kleedkamers bereikten, duwde Trump haar tegen de muur, trok haar panty naar beneden en ging hij ‘met zijn vingers rond haar privégebied’. ,,Hij duwde zijn penis half in mij. Of helemaal, ik weet het niet zeker”, aldus de Amerikaanse.

Vergeten

New York Magazine schrijft dat Carroll twee vrienden vertelde over het incident nadat het was gebeurd. Ze adviseerden haar om naar de politie te gaan. Een ander zei dat ze de ontmoeting moest vergeten en waarschuwde dat Trumps juridische team achter haar aan zou komen.

Op de omslag van het tijdschrift draagt Carroll het Donna Karen-jasje dat ze die dag aanhad. Het is de eerste keer dat ze het draagt sinds het incident.

Eerder vrijdag reageerde een hoge ambtenaar van het Witte Huis al in een verklaring: ,,Dit is een volledig vals en onrealistisch verhaal dat 25 jaar na het vermeende plaatsvinden opduikt en dat eenvoudigweg is gemaakt om de president in een kwaad daglicht te zetten.”

Zestiende vrouw

Carroll is op zijn minst de zestiende vrouw die Trump beschuldigt van seksueel wangedrag. In het interview vertelt ze ook over een reeks andere gevallen van mishandeling, waaronder door een voormalig CEO. Ook die ontkent.

Anticiperend op de vraag waarom ze zo lang heeft gewacht om naar voren te komen, zegt Carroll: ,,Het ontvangen van doodsbedreigingen, uit mijn huis worden verdreven, ontslagen worden, door de modder worden gesleept, klonk nooit als een pleziertje. Ook ben ik een lafaard.”

  1. Celstraf tot 7,5 jaar voor twee Syriëgangers voor oorlogsmisdrijf

    Celstraf tot 7,5 jaar voor twee Syriëgan­gers voor oorlogsmis­drijf

    De 24-jarige Syriëganger Oussama A. uit Utrecht en Reda N. uit Leiden (25) zijn veroordeeld tot respectievelijk 7,5 en 4,5 jaar cel. De rechtbank in Den Haag acht vandaag onder meer bewezen dat zij in het strijdgebied in Syrië en Irak meededen met de terroristische organisatie IS en zodoende terroristische misdrijven hebben voorbereid. Dat gebeurde tussen ongeveer begin 2014 en eind 2016. De twee waren al in Turkije veroordeeld tot zes jaar cel voor terrorisme maar konden vorig jaar naar Nederland komen, waar ze meteen werden opgepakt.