Volledig scherm
Trump ontkent Meghan Markle ‘nasty’ te hebben genoemd. © AFP

Trump op leugentje betrapt: hij noemde Meghan Markle wel degelijk ‘nasty’

Nog voordat Donald Trump voet op Britse bodem heeft gezet, is het eerste relletje al een feit. In een interview met The Sun blikte de Amerikaanse president vooruit op zijn staatsbezoek aan het Verenigd Koninkrijk. Daarin noemde hij Meghan Markle, de hertogin van Sussex, ‘nasty’ (gemeen). De president ontkende vervolgens dat hij de hertogin zo had genoemd, en gaf de schuld aan de ‘fake news media’. 

,,Ik heb Meghan Markle nooit gemeen genoemd”, twitterde Trump zondag. ,,Verzonnen door de Fake News Media, en zij zitten nu in de problemen.” Daar liet de Britse tabloid het niet bij zitten.The Sun gaf de audio-opname van het interview vrij, waarop de president zelf als leugenaar wordt ontmaskerd.

Vrouwenhater

Volgens woordvoerders van het Witte Huis reageerde Trump enkel op uitlatingen die de Amerikaanse Meghan Markle deed voordat ze met prins Harry trouwde. Zo noemde ze Trump in een talkshow tijdens zijn verkiezingscampagne in 2016 een ‘vrouwenhater’ en vond ze dat hij verdeeldheid zaaide. Ze zei verder dat ze naar Canada zou verhuizen, mocht Trump tot president gekozen worden. ,,Dat wist ik niet. Wat kan ik zeggen? Ik wist niet dat ze gemeen was’’, zegt Trump in het interview met The Sun.

De Amerikaanse president begint maandag aan een driedaags staatsbezoek aan het Verenigd Koninkrijk. Een ontmoeting met Meghan staat niet op de agenda, zij is nog met zwangerschapsverlof na de geboorte van zoontje Archie op 6 mei. Haar echtgenoot, prins Harry, krijgt Trump wel te zien. Zij gaan ‘s middags samen lunchen.

Volledig scherm
Meghan Markle. © AFP