Volledig scherm
De Amerikaanse president Donald Trump. © AP

Trump schort importheffingen voor China voorlopig op

De Amerikaanse president Donald Trump maakte woensdag op Twitter bekend dat de hogere importheffingen op Chinese producten, die hij per 1 oktober wilde invoeren, worden opgeschort tot 15 oktober.

Volgens Trump is het uitstel ‘op verzoek van de vice-premier van China, Liu He’ en ‘vanwege het feit dat de Volksrepubliek China haar zeventigste verjaardag viert.’ Ook noemde hij het opschorten van de hogere importtarieven ‘een gebaar van goede wil’. De tarieven zouden gaan gelden voor zo'n 250 miljard aan Chinese goederen.  China liet gisteren al weten de importtarieven op bepaalde Amerikaanse producten worden opgeheven.

Volgens de verwachting zullen Chinese handelsafgevaardigden hun Amerikaanse tegenhangers half september in Washington ontmoeten voorafgaand aan ministeriële bijeenkomsten, die begin oktober gepland staan. Daarbij zijn de Chinese vice-premier Liu He, de Amerikaanse handelsvertegenwoordiger Robert Lighthizer en de minister van Financiën Steven Mnuchin betrokken.

  1. Nederlandse soldaten brengen water, rijst en shampoo naar zwaar getroffen eiland op Bahama's

    Nederland­se soldaten brengen water, rijst en shampoo naar zwaar getroffen eiland op Bahama's

    Nederlandse helikopters hebben vandaag noodgoederen geleverd aan het door orkaan Dorian getroffen eiland Abaco in de Bahama's. Het gaat onder meer om duizend liter water, rijst, shampoo, zeep en andere noodgoederen. Ook wisten ze net op tijd een hoogzwangere vrouw te evacueren. Sinds woensdag zijn de Nederlandse druk bezig met het opruimen van de ravage en het ondersteunen van slachtoffers en hulporganisaties.