FILE - In this Dec. 21, 2016, file photo photo, President-elect Donald Trump speaks to members of the media at Mar-a-Lago, in Palm Beach, Fla. Right now, the Republican Party is the party of âĜwhatever Trump wants.âĝ But with Trumpâęs all-over-the-map approach to policy, who will the GOP be in four years? (AP Photo/Andrew Harnik, file)
Volledig scherm
FILE - In this Dec. 21, 2016, file photo photo, President-elect Donald Trump speaks to members of the media at Mar-a-Lago, in Palm Beach, Fla. Right now, the Republican Party is the party of âĜwhatever Trump wants.âĝ But with Trumpâęs all-over-the-map approach to policy, who will the GOP be in four years? (AP Photo/Andrew Harnik, file) © AP

Trump wil eigen Trump Foundation opdoeken uit vrees voor belangenverstrengeling

Donald Trump wil zijn liefdadigheidstichting, de Donald J. Trump Foundation, opheffen. Dat heeft de nieuwe president van de Verenigde Staten vandaag gezegd. Hij wil naar eigen zeggen zo voorkomen dat er ook maar een schijn van belangenverstrengeling zou bestaan met hem als leider van het land en als leider van de stichting.

De particuliere stichting die Trump in 1988 opzette, is net als de zakenman en Republikein Trump zelf, erg omstreden. Trump heeft de stichting al sinds 2008 niets meer geschonken en veel partijen die dat wel hebben gedaan, zijn debiteuren van Trumps ondernemingen. De stichting heeft in een reeks affaires een slechte naam verworven.

  1. Vertrouwelijk politiedocument gevonden in mobieltje van medeverdachte moord Duitse politicus

    Vertrouwe­lijk politiedo­cu­ment gevonden in mobieltje van medever­dach­te moord Duitse politicus

    Zitten er bij Duitse veiligheidsdiensten sympathisanten van rechts-terroristische kringen? Dat vragen onderzoekers van de moord op CDU-politicus Walter Lübcke (65) uit Kassel zich af. Dit omdat in de smartphone van een van de twee extreemrechtse verdachten een vertrouwelijk politiedocument is gevonden met de titel: onderzoek en opsporing bij terroristische geweldsmisdrijven van nationaal belang.
  2. Nederlandse toeristen toch welkom in Griekenland, reizigers uit risicogebieden worden getest

    Nederland­se toeristen toch welkom in Grieken­land, reizigers uit risicoge­bie­den worden getest

    Griekenland gaat reizigers bij aankomst testen op het coronavirus als ze vertrokken zijn vanaf een vliegveld in een risicogebied. De Griekse autoriteiten baseren zich daarbij op gegevens van het Europese luchtvaartagentschap EASA, dat een lijst bijhoudt met luchthavens die zich bevinden in gebieden waar de kans op overdracht van het virus groot zou zijn. Daar staan nu ook de belangrijkste Nederlandse vliegvelden op, bijvoorbeeld Schiphol.