Volledig scherm
President Donald Trump © AP

Trump wil immigranten uit hele wereld

Donald Trump wil naar eigen zeggen dat zijn land immigranten aantrekt uit landen over de hele wereld. ,,Ik wil dat ze overal vandaan komen'', benadrukte de Amerikaanse president, die is verwikkeld in een politieke rel omdat hij zich neerbuigend zou hebben uitgelaten over Afrikaanse landen en Haïti.

De vermeende opmerking van de president over 'shithole countries' (achterlijke landen) leidt in de VS al dagen tot gesteggel. De Democratische senator Dick Durbin beweert dat Trump het woord 'shithole' herhaaldelijk gebruikte tijdens een bijeenkomst in het Witte Huis. Trump verwijt hem een 'totaal verkeerde voorstelling' te hebben gegeven van uitspraken die zijn gedaan tijdens de vergadering.

Verhit

Minister Kirstjen Nielsen (Binnenlandse Veiligheid) kreeg dinsdag vragen over de bijeenkomst, waarbij ze aanwezig was. Ze verklaarde tegenover een Senaatscommissie dat er sprake was van een verhitte discussie waarbij meerdere mensen krachttermen gebruikten, maar zei 'dat woord' niet gehoord te hebben.

Trump kreeg na zijn omstreden uitspraken een koekje van eigen deeg toen mensen massaal negatieve recensies gingen schrijven over zijn hotels. Zo werd onder meer het Trump International Hotel in Washington DC overspoeld met slechte recensies. 'Bezoekers' noemen het luxehotel met 263 kamers een 'shithole' en geven het slechts één ster. ,,Het is een shithole. De eigenaar is een racistische, seniele, oude man. Geef hier je geld niet aan uit'', zo klonk een commentaar.