Volledig scherm
Kelly Craft. © REUTERS

Trump wil miljardairsvrouw Kelly Craft als VN-ambassadeur

De Amerikaanse president Donald Trump heeft de huidige ambassadeur in Canada Kelly Craft voorgedragen als nieuwe ambassadeur voor de Verenigde Naties. Dat maakte hij vrijdagavond via Twitter bekend. 

Craft (56) is nu nog ambassadeur van de Verenigde Staten in Canada, in een periode waarin de betrekkingen tussen beide landen op een dieptepunt kwamen. Zo noemde Trump de Canadese premier Justin Trudeau vorig jaar rond de handelsbesprekingen ten tijde van de G7-top in Canada ,,zwak en oneerlijk’’.

,,Kelly heeft uitstekend werk gedaan en ik heb geen twijfel dat, onder haar leiding, ons land op het hoogste niveau zal worden vertegenwoordigd,’’ twitterde Trump vrijdagavond.

Craft maakte deel uit van de VS-delegatie bij de VN tijdens de regering van president George Bush jr. Ze is getrouwd met de Amerikaanse kolenmijn-miljardair Joe Craft. Het paar is een grote donateur van de Republikeinse partij.

  1. GoT-ster Emilia Clarke overleefde een hersenbloeding en twee zware operaties

    GoT-ster Emilia Clarke overleefde een hersenbloe­ding en twee zware operaties

    Ze was de drakenmoeder in de immens populaire televisieserie Game of Thrones en al haar dromen leken uit te komen. Totdat Emilia Clarke op 24-jarige leeftijd in elkaar zakte in de kleedkamer van een fitnesszaal. Ze had een hersenbloeding. De Britse actrice vertelt voor het eerst over de hersenoperaties die ze onderging, hoe ze zich terug knokte, verder ging als Daenerys Targaryen en sinds vandaag een stichting is begonnen om jongeren te helpen revalideren na een hersenaandoening.