Clint Eastwood, in de film The Mule.
Volledig scherm
Clint Eastwood, in de film The Mule. © geen

Trumpfan Clint Eastwood switcht naar Bloomberg

Een tegenvaller voor Donald Trump. De bekende acteur en regisseur Clint Eastwood, die hem vier jaar geleden steunde, heeft het gehad met deze president.

Eastwood switcht daarom naar miljardair Mike Bloomberg, liet hij weten in een spraakmakend interview met The Wall Street Journal. Gemakkelijk was de ommezwaai niet want de oerconservatieve Eastwood keurt ‘bepaalde dingen die Trump heeft gedaan’ zeker goed. Maar wat die dingen zijn, werkt hij verder niet uit. Vier jaar geleden had Eastwood veel verwachtingen van Trump, ook al omdat, zo zei hij destijds, ‘iedereen de buik vol heeft van politieke correctheid’. ,,Iedereen loopt op eieren. mensen worden er door anderen zomaar van beschuldigd dat ze racist zijn. Toen ik opgroeide werden dat soort dingen niet racistisch genoemd.

Maar het blijkt vooral de manier waarop Trump regeert die ‘Dirty Harry’ nu doet afhaken. Eastwood prefereert een president die ‘kalmer is, zonder het twitteren en het uitschelden’. Mopperen en zeuren past ook helemaal niet bij Trump". Daar moet hij boven staan, adviseert Eastwood nu zijn voormalige golfpartner.

Eastwood, die bij voorgaande presidentverkiezingen altijd de Republikeinse kandidaat steunde, verklaarde bij de vorige verkiezingen in een interview met Esquire dat hij weinig van Hillary Clinton moest hebben en dus voor Donald Trump zou kiezen. ,,Het beste wat we kunnen doen is Mike Bloomberg daar (in het Witte Huis, red.) krijgen”, zegt Eastwood nu.

De regisseur zelf heeft ook enige bestuurservaring. Van 1986 tot 1988 was hij burgemeester van het badplaatsje Carmel in Californië.

 1. ‘Smokkelen’ aan de grens: Belgen en Nederlanders wisselen boodschappen uit
  PREMIUM

  ‘Smokkelen’ aan de grens: Belgen en Nederlan­ders wisselen boodschap­pen uit

  De jaren vijftig zijn terug in het tweelandendorpje Overslag, nabij het Belgische Wachtebeke. Buren smokkelen er opnieuw ouderwets boter over de grens. Al is grenzeloze burenliefde een beter woord. Belgische Overslagnaren halen chocolade paaseitjes en boterkoeken aan hun kant van de grens, de Nederlanders helpen de Belgen aan hun favoriete zakje drop. Alle boodschappen worden netjes, en volledig volgens de regels van de coronakunst, over de grens gezet.
 2. Arts die in 19de eeuw wees op belang van handen wassen werd jarenlang niet geloofd
  PREMIUM

  Arts die in 19de eeuw wees op belang van handen wassen werd jarenlang niet geloofd

  Tegenwoordig is het de normaalste zaak van de wereld en in deze tijden van het coronavirus zelfs een van de belangrijkste gezondheidsadviezen: Was je handen! Maar vroeger was dat niet zo normaal, het is zowaar een uitgevonden gebruik. De Hongaars-Oostenrijkse arts Ignaz Semmelweis, die er in 1847 als eerste de gezondheidsvoordelen van inzag, werd om zijn advies decennialang uitgelachen door collega-dokters.