Het nieuwe Istanbul-kanaal, een 45 kilometer lang kunstmatig kanaal met 10 bruggen, moet de Zwarte Zee verbinden met de Zee van Marmara en zal een capaciteit hebben van 160 schepen per dag.
Volledig scherm
Het nieuwe Istanbul-kanaal, een 45 kilometer lang kunstmatig kanaal met 10 bruggen, moet de Zwarte Zee verbinden met de Zee van Marmara en zal een capaciteit hebben van 160 schepen per dag. © EPA

Turkije arresteert tien admiraals in ruste na open brief ‘die tijden van militaire staatsgrepen weerspiegelt’

Turkije heeft maandag tien gepensioneerde admiraals gearresteerd naar aanleiding van een open brief van 104 voormalige, hooggeplaatste marinefunctionarissen. Die uiten in hun verklaring kritiek op Erdogans plan voor de bouw van een Turks ‘Suez-kanaal’, dat mogelijk een eind maakt aan de vrije doorvaart voor koopvaardijschepen door Bosporus en de Dardanellen-zeestraat.

  1. Zara in opspraak nadat ontwerper model de les leest over Israël: ‘Mijn kinderen met dood bedreigd’
    Spaanse modegigant

    Zara in opspraak nadat ontwerper model de les leest over Israël: ‘Mijn kinderen met dood bedreigd’

    De Spaanse modegigant Zara is deze week in verlegenheid gebracht nadat een prominente medewerker een reeks beledigende opmerkingen had gemaakt richting een Palestijns topmodel. Hoofdontwerper Vanessa Perilman haalde de 23-jarige Qaher Harhash in een privébericht op Instagram door het slijk omdat hij zijn visie op het conflict tussen Israël en Palestina met zijn fans had gedeeld. Zara betreurt de ophef die erover is ontstaan en veroordeelt het gedrag van de ontwerper. ,,Wij zullen nooit enige vorm van discriminatie tolereren.”