Volledig scherm
Een lid van de speciale eenheid van de Turkse politie. © REUTERS

Turkije pakt 31 IS-strijders op in Istanboel

De Turkse politie heeft 31 vermoedelijke leden van Islamitische Staat opgepakt in Istanboel. De verdachten zouden bezig zijn met de voorbereidingen van een terroristische aanval. Dat meldt de door de Turkse staat gerunde Anadolu nieuwsdienst. 

Agenten zijn op zes adressen in drie verschillende districten van de stad binnengevallen. Waar die invallen precies waren, is niet vrijgegeven. Alle aangehouden individuen hebben niet de Turkse nationaliteit. Naast de aanhoudingen zijn er ook digitaal materiaal en documenten in beslag genomen. 

De Turkse overheid is in eigen land harder tegen IS gaan optreden na een IS-aanval op een club in Istanboel tijdens nieuwjaarsnacht 2017. Door toedoen van gewapende terroristen kwamen toen 39 mensen om het leven. 

  1. Agenten ontlopen straf na woede om 'racistische' foto: 'Als een dier behandeld’

    Agenten ontlopen straf na woede om 'racisti­sche' foto: 'Als een dier behandeld’

    Twee politieagenten die in Amerika een golf van verontwaardiging veroorzaakten nadat ze een zwarte man met een touw door de straten van Galveston, Texas voerden, worden niet strafrechtelijk vervolgd. Volgens de plaatselijke autoriteiten hebben de dienders zich niet schuldig gemaakt aan een strafbaar feit. De familie van de arrestant is woest en stelt dat hij als ‘een dier door de straten werd geparadeerd door twee incompetente klootzakken’.