Volledig scherm
Mevlüt Cavusoglu, de Turkse minister van Buitenlandse Zaken © Getty Images

Turkse minister wil hoe dan ook het woord

De Turkse minister van Buitenlandse Zaken, Mevlüt Cavusoglu, wil vandaag in Hamburg over het komende Turkse referendum spreken. Als er geen zaal gevonden wordt, dan spreekt hij in het Turkse consulaat, zo melden Turkse media.

Gisteren werd bekend dat de beoogde zaal in het Plaza Event Center op last van de brandweer was gesloten wegens kapotte brandalarmering. Een zoektocht naar een andere plek voor Cavusoglu's verkiezingstoespraak zou gisteren in de voorstad Norderstedt zonder resultaat zijn afgerond.

De Turkse kiezer kan zich op 16 april in een referendum uitspreken over de vraag of president Erdogan meer macht krijgt.

  1. Zus van in Kenia vermoorde oud-topman Philips zal begrafenis van broer niet bijwonen

    Zus van in Kenia vermoorde oud-top­man Philips zal begrafenis van broer niet bijwonen

    De in Kenia vermoorde Nederlander Tob Cohen (69) zal morgen begraven worden zonder dat zijn zus daarbij aanwezig is. Zij keerde gisteren terug naar Nederland, bevestigt een boezemvriend van de golfmagnaat en voormalig topman van Philips tegenover deze site. Cohens Keniaanse weduwe - hoofdverdachte in de zaak - hoopt toestemming te krijgen om de gevangenis te mogen verlaten voor de begrafenisplechtigheid.