Turkse politie verhindert Gay Pride Istanboel voor vierde jaar op rij

VIDEODe Turkse politie heeft wederom verhinderd dat de Gay Pride plaatsvindt. De demonstratie voor gelijke rechten voor lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders (lgbt) werd voor het vierde opeenvolgende jaar verboden. Ondanks het verbod waren er toch veel mensen op de been in Istanboel.

De politie blokkeerde straten met waterkanonnen. De parade was verboden omdat de veiligheid in het geding zou zijn. De lgbt-gemeenschap noemde die reden 'lachwekkend'.

In 2013 en 2014 trok de Gay Pride in Istanboel nog zo'n 100.000 mensen. Turkije is onder president Erdogan steeds minder tolerant geworden ten opzichte van de lgbt-gemeenschap. Vorige week won Erdogan de verkiezingen en hij heeft meer macht dan ooit te voren.

Volledig scherm
Deelnemers aan de Gay Pride in het centrum van Istanboel. © REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS
  1. Nederlandse soldaten brengen water, rijst en shampoo naar zwaar getroffen eiland op Bahama's

    Nederland­se soldaten brengen water, rijst en shampoo naar zwaar getroffen eiland op Bahama's

    Nederlandse helikopters hebben vandaag noodgoederen geleverd aan het door orkaan Dorian getroffen eiland Abaco in de Bahama's. Het gaat onder meer om duizend liter water, rijst, shampoo, zeep en andere noodgoederen. Ook wisten ze net op tijd een hoogzwangere vrouw te evacueren. Sinds woensdag zijn de Nederlandse druk bezig met het opruimen van de ravage en het ondersteunen van slachtoffers en hulporganisaties.