null

null

Tv-scherm waait om, acht gewonden bij Olympische Spelen

Zo'n acht mensen zijn vanmorgen gewond geraakt in het centrum van het Zuid-Koreaanse Gangneung nadat een groot televisiescherm door de storm omwaaide. Dat meldt de NOS op basis van een ooggetuige. 

Quote

Er stonden rond de twintig vrouwen een dans op te voeren, toen een onwijze windhoos het scherm achter hen omblies

Ooggetuige

Op het plein was op dat moment een culturele voorstelling bezig. De televisie van ongeveer zes bij vier meter viel op zowel de dansers als het publiek. 

,,Er stonden rond de twintig vrouwen een dans op te voeren, toen een onwijze windhoos het scherm achter hen omblies", aldus ooggetuige Edwin Haasbroek, een brandweerman uit Leiden, aan de NOS. ,,Acht mensen kwamen onder het scherm terecht."

Omstanders haalden de slachtoffers vervolgens onder het scherm vandaan. Op foto's is een aantal ambulances te zien. Over de situatie van de slachtoffers is niks bekend, maar volgens Haasbroek leken twee van hen ernstig gewond. ,,Van een vrouw lag het been scheef, een man had een bebloed gezicht. Een deel van de slachtoffers kon zelf onder het scherm vandaan kruipen."

Wind

Het Olympic Park in Gangneung wordt op dit moment geteisterd door harde wind. De organisatie (POCOG) heeft het park voor de hele dag gesloten vanwege omwille van de veiligheid. Publiek dat al in het Park is, wordt opgedragen voorlopig binnen te blijven. 

De Nederlandse schaatsfans kunnen opgelucht ademhalen. Zij mogen gewoon bij de olympische 1000 meter voor vrouwen (start 11.00 uur NL-tijd) aanwezig zijn. De persmanager van de Gangneung Oval heeft tegen het ANP bevestigd dat publiek en pers normaal toegang hebben tot het stadion.

Volledig scherm
© AP