Volledig scherm
© EPA

Twee Amerikaanse tieners omgekomen bij ongeval met Tesla

Bij een ongeval met een Tesla in de Amerikaanse staat Florida zijn dinsdagavond plaatselijke tijd twee tieners om het leven gekomen. Het gaat om het zoveelste dodelijk ongeval met een Tesla, al is niet zeker of de automatische piloot hier iets mee te maken had. De Amerikaanse transportwaakhond NTSB is een onderzoek gestart. 

De twee tieners maakten dinsdagavond een ritje met een Tesla S. De auto botste tegen een betonnen muur en vloog in brand. De bestuurder en zijn passagier, twee jongens van 18 jaar, kwamen om het leven. Een derde tiener, die achterin zat, werd uit de auto geslingerd en raakte gewond. 

De National Transportation Safety Board is een onderzoek gestart naar het ongeval. Uit de eerste resultaten blijkt dat de auto met hoge snelheid tegen de muur botste, waarna de accu in brand vloog. Aanwijzingen dat de automatische piloot er iets mee te maken had zijn er voorlopig niet, aldus de toezichthouder.

Tesla X

De laatste weken en maanden zijn er verschillende zware verkeersongevallen gebeurd met Tesla's. In maart was er nog een zwaar ongeval met een Tesla X in Californië, waarbij de automatische pilootfunctie wel ingeschakeld was. Volgens Tesla had het dodelijke slachtoffer wel waarschuwingen gekregen dat hij richting de middenberm reed, maar nam hij geen maatregelen.

De transportwaakhond was toen erg verrast omdat het bedrijf zelf met informatie kwam die niet geverifieerd was en haalde Tesla van het onderzoek. Er lopen nog twee andere NSTB-onderzoeken naar Tesla-ongevallen in Californië.