Volledig scherm
De enorme explosie liet niets heel van het huis. © Karl-Josef Hildenbrand/dpa

Twee doden door enorme explosie die Duits huis compleet verwoest

Bij een enorme explosie in een huis in het Duitse Rettenbach am Auerberg, ten zuidwesten van München, zijn gisteravond twee doden gevallen. Het gaat om een 7-jarig meisje en haar 42-jarige vader die vannacht door reddingswerkers werden gevonden, zo bevestigde de politie. 

Het slachtoffertje is inmiddels geborgen door de Duitse hulpdiensten. De 39-jarige echtgenote van de man raakte ernstig gewond. Zij werd twee uur na de ontploffing gevonden. 

Het huis werd met de grond gelijkgemaakt door de explosie die hoogstwaarschijnlijk is veroorzaakt door een defect in een nabijgelegen leiding voor vloeibaar gas. Het verwoeste pand was overigens zelf niet aangesloten op dat netwerk voor de verwarming in de wijk. Volgens deskundigen moet er gedurende langere tijd gas zijn weggelekt dat onder of in de woning is terechtgekomen. Hoe dat kon gebeuren is nog een raadsel.

Aanvankelijk werd gevreesd dat er mogelijk zeven personen lagen bedolven onder het ingestorte pand van drie verdiepingen. De twee zoons van het echtpaar waren echter niet thuis en een alleenstaande vrouw die er woonde evenmin.

Aan het begin van de avond werden schijnwerpers geplaatst rond de rampplek om de hele nacht te kunnen doorwerken. Ongeveer 350 mensen groeven met blote handen in het puin. Naast speurhonden werden ook camerasondes gebruikt.

Volledig scherm
Reddingswerkers gebruikten schijnwerpers bij de operatie. © Lino Mirgeler/dpa
Volledig scherm
© Karl-Josef Hildenbrand/dpa
Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© Lino Mirgeler/dpa