Volledig scherm
Beide slachtoffers verdronken in zee bij het populaire strand La Malvarrosa. © EPA

Twee mannen verdronken in zee bij Valencia: een van de slachtoffers is een Nederlander

In de Middellandse Zee bij het Oost-Spaanse Valencia zijn dit weekend twee vijftigers verdronken. Een van hen, een Nederlander, overleed gisteravond. De andere, een Spanjaard, verdronk vanmiddag, zo meldt een plaatselijke nieuwssite.  

Een Valenciano die zijn hond uitliet op het populaire Malvarrosa-strand zag gisteren omstreeks 23 uur ter hoogte van hotel Balneario Las Arenas iets in zee drijven. Toen de man ontdekte dat het om een lichaam ging, bedacht hij zich geen moment en rende het water in. 

Nadat hij het levenloze lichaam naar het strand had gebracht, alarmeerde de Spanjaard de hulpdiensten en begon met reanimeren. Tevergeefs want de hulpverleners konden bij aankomst niet anders dan de dood van het slachtoffer vaststellen. Het gaat om een Nederlander geboren in 1964.

Het andere slachtoffer, een 58-jarige Spanjaard, verdronk vandaag. Getuigen alarmeerden omstreeks 14.15 uur de hulpdiensten. Die haalden het slachtoffer uit de zee en probeerden hem te reanimeren. Tevergeefs, zo verklaarden politiebronnen tegenover de plaatselijke nieuwssite.

 1. Dader van Pokémonmoord bekent: ‘Ik greep haar keel vast voor wurgseks’

  Dader van Pokémon­moord bekent: ‘Ik greep haar keel vast voor wurgseks’

  Een 20-jarige vrouw uit België is ruim twee jaar geleden gestorven door uit de hand gelopen wurgseks. Dat verklaarde verdachte Jonny Van Den B. (27) vandaag in de Antwerpse rechtbank. ,,We hadden seks. Eerst normaal, dan ruwer. Ik greep met beide handen haar keel vast voor een lichte vorm van wurgseks, maar ik heb harder geduwd dan ik zelf doorhad.” De beschuldigde benadrukte dat het nooit zijn bedoeling was om haar te doden.
 2. Mysterieuze oliegolf besmeurt Braziliaanse stranden
  PREMIUM

  Mysterieu­ze oliegolf besmeurt Braziliaan­se stranden

  Zes weken na de Amazone-branden, heeft Brazilië nu te maken met de grootste milieucrisis ooit in de territoriale wateren. Over een strook van meer dan 2500 kilometer besmeurt een enorme golf ruwe olie de stranden in het noordoosten van het land. Op 187 plaatsen in negen deelstaten is de kust bedekt met grote plakken olie, die een bedreiging vormen voor het toerisme, fauna en bijzondere koraalriffen. Een aantal deelstaten heeft de noodtoestand afgekondigd en de bevolking opgeroepen weg te blijven van de stranden.
 3. Privévlucht escaleert: piloot laat topacteur zelf vliegtuig besturen, ministerie grijpt in

  Privé­vlucht escaleert: piloot laat topacteur zelf vliegtuig besturen, ministerie grijpt in

  Een piloot is voor de rest van zijn leven zijn baan kwijt nadat hij de Egyptische beroemdheid Mohamed Ramadan had uitgenodigd om in de cockpit te zitten tijdens een privévlucht naar Saoedi-Arabië. Uit een video op Twitter blijkt dat de 31-jarige zanger en acteur zelf het vliegtuig mocht besturen. De Egyptische regering reageert verbijsterd en zorgde er direct voor dat de piloot nooit meer een vliegtuig mag besturen.