De ontspoorde goederentrein.
Volledig scherm
De ontspoorde goederentrein. © reuters

Twee studentes gedood door ontspoorde trein

In de Amerikaanse staat Maryland zijn twee negentienjarige studentes om het leven gekomen toen ze op een brug aangereden werden door een ontspoorde goederentrein. De vrouwen, Elizabeth Nass en Rose Mayr, zaten wellicht op de reling van de brug in Ellicott City met hun rug naar de voorbijrijdende trein toen die om een nog onbekende reden van de sporen raakte.

Volledig scherm
© reuters

Niet lang voor de kolentrein ontspoorde, twitterde Mayr twee foto's. De eerste toonde het zicht op de stad vanop de brug, de tweede de bengelende voeten van de vrouwen. Het is nog niet bekend waarom de trein ontspoord is. Een mogelijke theorie is dat de treinbestuurder de meisjes, die misschien wel op de sporen stonden, probeerde te ontwijken. Maar hij heeft volgens de eerste bevindingen de noodrem niet gebruikt. Die werd pas geactiveerd toen de trein al aan het ontsporen was.

Autoriteiten die het treinongeval onderzoeken wisten trouwens niet dat de vrouwen het slachtoffer waren voor vrienden en familie alarm sloegen. De twee studentes werden gevonden onder de kolen. In totaal ontspoorden 21 van de tachtig wagons. Verschillende wagons vielen van de brug en verpletterden auto's die daaronder geparkeerd stonden.

 1. ‘Premier Conte groeit de laatste weken uit tot een soort corona-Churchill’
  PREMIUM
  Dagboek Italië

  ‘Premier Conte groeit de laatste weken uit tot een soort corona-Churchill’

  Nederland krijgt een app waarmee de overheid de verspreiding van het coronavirus kan monitoren. Iedereen kan nu gevolgd worden door de overheid en dat vinden we volstrekt normaal. Iets wat de meeste mensen tot voor een maand geleden onvoorstelbaar vonden, wordt nu geaccepteerd. Het vertrouwen in de overheid is groot, in Italië komen daar al barstjes in. Correspondent Angelo van Schaik bericht vanuit Rome. Alle eerdere afleveringen lees je hier.
 2. Een half jaar na peperdure gentherapie: Pia doet het goed, maar we hadden op méér gehoopt
  PREMIUM

  Een half jaar na peperdure genthera­pie: Pia doet het goed, maar we hadden op méér gehoopt

  Pia Boehnke, de Vlaamse baby met de zeldzame spierziekte SMA type 1, werd een half jaar geleden behandeld met de peperdure gentherapie Zolgensma. Het medicijn kostte 1,9 miljoen euro en het meisje, nu 16 maanden oud, doet het goed. Ze gaat zienderogen vooruit, kan soms tien seconden rechtop zitten en eet zelfstandig, maar het grote wonder is niet geschied. Moeder Ellen De Meyer: ,,Het doet ongelooflijk veel pijn om te beseffen wat Pia niet kan en ook nooit zal kunnen.”