Twentse scholieren bij gijzeling op Keuls station

Zeven Twentse scholieren blijken gistermiddag in de McDonalds op het centraal station van Keulen te zijn geweest toen zich daar de gewelddadige gijzelingsactie afspeelde. Ze maakten deel uit van een groep van 18 havo- en vwo-scholieren van De Grundel die op weg waren naar een uitwisselingsweek in Heidelberg.

Wat de zeven precies hebben gezien van de gijzelingsactie waarbij een molotovcocktail werd gegooid, is volgens een woordvoerder van De Grundel niet duidelijk. „De scholieren zijn in elk geval geen moment in gevaar geweest. Ze zijn snel de McDonald’s uitgegaan, naar de andere scholieren en twee begeleiders. De groep heeft al snel het station verlaten toen alles werd ontruimd”, aldus de woordvoerder.

Overstap

De groep 14- en 15-jarigen moest op station Keulen 40 minuten wachten op een overstap toen zich daar de gijzelingsactie afspeelde, die uren later door de politie met geweld werd beëindigd . De twee begeleiders hebben in overleg met het thuisfront besloten niet door te reizen naar Heidelberg, maar per trein terug te keren naar Hengelo. „Ze hebben zeer adequaat opgetreden. De betrokken leerlingen hebben vandaag een dagje vrij om bij te komen”, aldus de woordvoerder.   

Volledig scherm
De politie heeft het centraal station van Keulen wegens een gijzeling afgezet © Videostill