Volledig scherm
© AFP

Twitter in ban van mysterieuze tweet Trump: wat betekent covfefe?

Er was maar één regeltje voor nodig, maar Twitter is opnieuw compleet in de ban van een tweet van president Donald Trump. De machtigste man op aarde twitterde een nooit eerder gezien woord. Wat betekent 'covfefe'?

Woensdag 31 mei, 6 uur in de ochtend. De president van de VS stuurt een tweet de wereld in. Dit staat erin: 'Ondanks de aanhoudende negatieve pers covfefe'.  

Er lijkt geen aanleiding te zijn voor het bericht. Zijn vorige tweets hebben niets met de media te maken en er is ook geen persconferentie geweest. Een tweet over negatieve verslaggeving is niet bijzonder, want Trump staat bekend om zijn afkeer van de media. Maar wat betekent toch dat laatste woord? Twitter ging op jacht.

Covfefe dus. Gaat het om het woord coverage (verslaggeving)? Om koffie? Of is het gewoon een broekzak-tweetje? Niemand weet het zeker. Als je het woord intikt op Google, krijg je vooral veel autocorrect-suggesties. Er is slechts één resultaat waar het woord in z'n volledigheid is opgeschreven: op het Twitter-account van Trump.

De eerste reactie op de tweet spreekt boekdelen: 'O mijn god, jij domme dronken idioot!' Vanaf dat moment gaat het los.

Trending

De hashtag #covfefe is meteen trending. Er worden T-shirts gemaakt. Techwebsites starten liveblogs en zelfs de Urban Dictionary - een soort online woordenboek voor straattaal en andere opvallende woorden - heeft een betekenis van het woord: ,,als je handen te klein zijn en je dus niet elke letter van 'coverage' kan tikken.''

Maar het is niet alleen hilariteit op het internet, er worden ook vraagtekens gezet bij het berichtje. Onlangs ging het gerucht dat het Witte Huis de tweets op het persoonlijk account van de president extra zou gaan controleren. Waar is die extra controle nu? En waarom heeft niemand van het Witte Huis-personeel de moeite genomen om de tweet te verwijderen? (UPDATE: De tweet is inmiddels verwijderd) Iemand van Trumps gigantische staf moet het berichtje toch gezien hebben. Niemand weet het, dus voorlopig moeten we genieten van de humor van de 'Twitterverse'.