Volledig scherm
Darren Till spreekt de pers toe na een gewonnen kamp. (Archieffoto) © rv

UFC-vechter slaat hotelkamer kort en klein en steelt taxibusje

De Britse UFC-kooivechter Darren Till (26) is door de Spaanse politie opgepakt op het eiland Tenerife (Canarische Eilanden).  Hij wordt verdacht van vernieling en diefstal.

Weltergewicht Darren Till was in het gezelschap van vier landgenoten toen ze woensdagavond laat te horen kregen dat ze hun koffers moesten pakken en hun hotel moesten verlaten. Het vijftal vernielde daarop nagenoeg de hele hotelkamer. Ook spoten ze enkele brandblussers leeg.

Ze probeerden later op de avond in te checken in een ander hotel. De receptiemedewerkers waren vermoedelijk echter gewaarschuwd voor hun komst. Zij weigerden de Britten de toegang en stuurden hen de straat weer op. Een taxibusje kwam het groepje vervolgens ophalen. Maar terwijl de chauffeur nog druk bezig was om de bagage in te laden, nam één van de vandalen plaats achter het stuur en reed het vijftal er hard vandoor.

De auto met de vijf inzittenden werd donderdagochtend vroeg aangetroffen in de zuidelijke kustplaats Costa Adeje. Ze werden allen in de boeien geslagen en twee dagen vastgehouden. Na het betalen van een boete van 800 euro en een schadevergoeding van 9.800 euro werd het vijftal weer vrijgelaten.

De identiteit van de vier vrienden van Till is niet bekendgemaakt. De UFC-vechter, bijgenaamd ‘de Gorilla’, is in eigen land erg populair. Zo kregen zijn Spartaanse praktijken om gewicht te verliezen, heel wat media-aandacht. Of het gezelschap onder invloed was van drank en/of drugs, is nog niet bekend.

 1. Dader van Pokémonmoord bekent: ‘Ik greep haar keel vast voor wurgseks’

  Dader van Pokémon­moord bekent: ‘Ik greep haar keel vast voor wurgseks’

  Een 20-jarige vrouw uit België is ruim twee jaar geleden gestorven door uit de hand gelopen wurgseks. Dat verklaarde verdachte Jonny Van Den B. (27) vandaag in de Antwerpse rechtbank. ,,We hadden seks. Eerst normaal, dan ruwer. Ik greep met beide handen haar keel vast voor een lichte vorm van wurgseks, maar ik heb harder geduwd dan ik zelf doorhad.” De beschuldigde benadrukte dat het nooit zijn bedoeling was om haar te doden.
 2. Mysterieuze oliegolf besmeurt Braziliaanse stranden
  PREMIUM

  Mysterieu­ze oliegolf besmeurt Braziliaan­se stranden

  Zes weken na de Amazone-branden, heeft Brazilië nu te maken met de grootste milieucrisis ooit in de territoriale wateren. Over een strook van meer dan 2500 kilometer besmeurt een enorme golf ruwe olie de stranden in het noordoosten van het land. Op 187 plaatsen in negen deelstaten is de kust bedekt met grote plakken olie, die een bedreiging vormen voor het toerisme, fauna en bijzondere koraalriffen. Een aantal deelstaten heeft de noodtoestand afgekondigd en de bevolking opgeroepen weg te blijven van de stranden.
 3. Privévlucht escaleert: piloot laat topacteur zelf vliegtuig besturen, ministerie grijpt in

  Privé­vlucht escaleert: piloot laat topacteur zelf vliegtuig besturen, ministerie grijpt in

  Een piloot is voor de rest van zijn leven zijn baan kwijt nadat hij de Egyptische beroemdheid Mohamed Ramadan had uitgenodigd om in de cockpit te zitten tijdens een privévlucht naar Saoedi-Arabië. Uit een video op Twitter blijkt dat de 31-jarige zanger en acteur zelf het vliegtuig mocht besturen. De Egyptische regering reageert verbijsterd en zorgde er direct voor dat de piloot nooit meer een vliegtuig mag besturen.