Volledig scherm
© Youtube

Uitvinder Dokter Bibber heeft geen geld voor eigen operatie

John Spinello, de bedenker van het zenuwslopende spel Dokter Bibber, heeft geen geld voor zijn eigen operatie. Het zou een goed 'broodje aapverhaal' kunnen zijn, maar het verhaal is echt waar. De uitvinder kan zijn 25.000 dollar kostende gebitsoperatie niet betalen. Zijn bevriende spelontwerpers hebben daarom een inzamelingsactie opgezet.

Spinello (77) studeerde zo'n vijftig jaar geleden Industrieel Ontwerpen aan de Universiteit van Illinois in Amerika. Daar maakte hij 'Operations', in Nederland beter bekend als Dokter Bibber, bij wijze van huiswerkopdracht. Niet alleen kreeg de jonge Spinello een tien voor zijn opdracht. Hij kreeg ook de kans om de rechten van zijn spel te verkopen voor 500 dollar, en dat deed hij.

Achteraf gezien is dit natuurlijk een ontzettend slechte deal geweest. Het spel Operations werd wereldberoemd en zou inmiddels al zo'n 40 miljoen dollar hebben opgebracht. Spinello vertelde tegen Huffington Post geen spijt te hebben en niet verbitterd te zijn. Ondanks dat het bedrag hem nu goed zou uitkomen.

Inzamelingsactie
Aangezien Spinello ondanks zijn uitvinding niet in het geld zwemt, moet het geld ergens anders vandaan komen. Zijn bevriende spelontwerpers Tim Walsh en Peggy Brown hebben daarom voor hem een inzamelingsactie opgezet.

Om aan het geld te komen, zal Spinello zelf het prototype van zijn wereldberoemde spel veilen. In december hoopt hij hier 35.000 voor te ontvangen.