Volledig scherm
Larry Nassar © REUTERS

Universiteit schikt met slachtoffers seksarts Nassar

De Amerikaanse Michigan State University heeft een schikking getroffen met de slachtoffers van sportarts Larry Nassar, die zich jarenlang vergreep aan jonge meisjes. De advocaten van beide partijen lieten vandaag weten een akkoord te hebben bereikt over de betaling van 500 miljoen dollar (bijna 425 miljoen euro) schadevergoeding door de universiteit.

Volgens de afgesproken regeling gaat 425 miljoen dollar naar de 332 slachtoffers die tot dusver een rechtszaak hebben aangespannen. De universiteit zet de resterende 75 miljoen apart in een fonds voor vrouwen en meisjes die in de toekomst nog een aanklacht gaan indienen tegen Nassar.

De 54-jarige voormalige turnarts werd eerder dit jaar veroordeeld vanwege het misbruiken van zeker 265 vrouwen en het bezit van kinderporno. Hij kreeg daar levenslang voor. Tijdens de rechtszaak werd Nassar aangevallen door de vader van een van de slachtoffers. De man stormde naar voren en wilde uithalen naar Nassar. Hij werd tegengehouden en weggeleid uit de rechtszaal. 

Nederlands slachtoffer

Nassar was verbonden aan Michigan State University, maar werkte ook als trainer en later teamarts van de Amerikaanse turnploeg. In die functie vergreep hij zich aan tal van turnsters, onder wie olympische kampioenen. Ook een Nederlandse werd slachtoffer van de man.