Voor de rechtbank in Salt Lake City vieren zo'n 1500 mensen de uitspraak van de rechter.
Volledig scherm
Voor de rechtbank in Salt Lake City vieren zo'n 1500 mensen de uitspraak van de rechter. © ap

Utah moet homohuwelijk per direct toestaan

Een federale rechtbank heeft bepaald dat Utah niet mag wachten met het toestaan van het homohuwelijk. Afgelopen vrijdag was het verbod op het homohuwelijk in de Amerikaanse staat ongrondwettelijk verklaard. Utah wilde het verbod echter handhaven zolang het hoger beroep dient. Dat verzoek is nu afgewezen.

 1. Gigantische explosie zorgt voor schokgolf in Beiroet, zeker 10 doden
  honderden gewonden

  Giganti­sche explosie zorgt voor schokgolf in Beiroet, zeker 10 doden

  In de haven van de Libanese hoofdstad Beiroet heeft vanmiddag een grote explosie plaatsgevonden. Hierbij zijn zeker tien doden gevallen, melden veiligheids- en medische bronnen. Honderden mensen zijn gewond geraakt, onder wie de vrouw en de dochter van de premier. Volgens de Libanese minister van Volksgezondheid is de schade in de hoofdstad enorm. Complete gebouwen zijn weggevaagd. Ooggetuigen spreken van totale chaos. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken zoekt op dit moment uit hoeveel Nederlanders er in Beiroet zijn.
 2. Audi onder vuur na ‘seksistische' advertentie van klein meisje dat banaan opeet

  Audi onder vuur na ‘seksisti­sche' adverten­tie van klein meisje dat banaan opeet

  De Duitse autofabrikant Audi gaat diep door het stof voor het plaatsen van een controversiële afbeelding van een klein meisje dat al leunend tegen de voorkant van een rode sportwagen een banaan opeet. De foto, die is bedoeld om de nieuwe Audi RS4 te promoten, is na felle kritiek van de site van Audi verwijderd. ,,We bieden onze oprechte excuses aan voor dit ongevoelige beeld”, laat het miljardenbedrijf weten.