Volledig scherm
© Privéfoto

Vader (21) slaat baby schedelbreuk omdat hij huilde tijdens FIFA-spelletje

Een 21-jarige man uit het Belgische Westende zit sinds eind vorige week in de cel omdat hij zijn twee maanden oude baby zwaar mishandelde. De man was het videospelletje FIFA aan het spelen en kon niet verdragen dat zijn zoontje om aandacht vroeg omdat het honger had. Hij gaf de baby een zware vuistslag op het hoofd.

De gevolgen waren dramatisch, zo schrijft de Belgische krant Het Laatste Nieuws. Het kindje liep een 12-voudige schedelbreuk en hersenschade op.

De moeder lag op het moment dat de vader zich op het jongetje stortte te slapen in de kamer ernaast. Toen ze opstond en merkte dat het jongetje amper reageerde togen ze samen naar het ziekenhuis. Daar redden de artsen voorlopig het leven van het zwaargewonde jongetje.

Ongelukje
De man verklaarde dat het om een ongelukje ging, maar het ziekenhuis belde de politie. Die pakte de ouders op en na verhoor bekende de vader. Sindsdien zit hij in de cel. De man zou het kind al vier maal eerder hebben mishandeld, maar spelde de moeder telkens een leugen op de mouw.

De vader staat bekend om zijn explosieve karakter. In het voorjaar moest hij voorkomen vanwege zijn drugsprobleem. Hij kreeg toen strafvermindering, omdat zijn vriendin zwanger was en hij zei dat hij de zorgen voor zijn toekomstig kind op zich wilde nemen. De man moet opnieuw voorkomen in Brugge, waar de rechter moet oordelen over zijn aanhouding.

 1. Bewondering voor de paus, die met Pasen de kracht van de eenzaamheid laat zien
  PREMIUM
  DAGBOEK ITALIË

  Bewonde­ring voor de paus, die met Pasen de kracht van de eenzaam­heid laat zien

  Italië maakt zich, net als Nederland, op voor het paasweekend. Het is traditioneel een moment dat Italianen op familiebezoek gaan of eropuit trekken. Dat mag nu dus niet. De controles zullen dit weekend worden verscherpt om te voorkomen dat mensen toch op pad gaan. Ook het Vaticaan bereidt zich voor op een bijzonder Pasen. Correspondent Angelo van Schaik bericht vanuit Rome. Alle eerdere afleveringen lees je hier.
 2. ‘Premier Conte groeit de laatste weken uit tot een soort corona-Churchill’
  PREMIUM
  Dagboek Italië

  ‘Premier Conte groeit de laatste weken uit tot een soort corona-Churchill’

  Nederland krijgt een app waarmee de overheid de verspreiding van het coronavirus kan monitoren. Iedereen kan nu gevolgd worden door de overheid en dat vinden we volstrekt normaal. Iets wat de meeste mensen tot voor een maand geleden onvoorstelbaar vonden, wordt nu geaccepteerd. Het vertrouwen in de overheid is groot, in Italië komen daar al barstjes in. Correspondent Angelo van Schaik bericht vanuit Rome. Alle eerdere afleveringen lees je hier.
 3. Een half jaar na peperdure gentherapie: Pia doet het goed, maar we hadden op méér gehoopt
  PREMIUM

  Een half jaar na peperdure genthera­pie: Pia doet het goed, maar we hadden op méér gehoopt

  Pia Boehnke, de Vlaamse baby met de zeldzame spierziekte SMA type 1, werd een half jaar geleden behandeld met de peperdure gentherapie Zolgensma. Het medicijn kostte 1,9 miljoen euro en het meisje, nu 16 maanden oud, doet het goed. Ze gaat zienderogen vooruit, kan soms tien seconden rechtop zitten en eet zelfstandig, maar het grote wonder is niet geschied. Moeder Ellen De Meyer: ,,Het doet ongelooflijk veel pijn om te beseffen wat Pia niet kan en ook nooit zal kunnen.”