Volledig scherm
© West Mercia Police

Vader Brits jongetje (3) verdacht van zuuraanval op eigen zoon

Vijf mannen zijn in staat van beschuldiging gesteld in verband met de zuuraanval op een 3-jarig jongetje zaterdag in het Engelse Worcester. De vader van het slachtoffertje zou een van de verdachten zijn.Later vandaag wordt het vijftal voorgeleid.

Volgens Britse media behoort de vader van het jongetje tot de gearresteerden. De 39-jarige verdachte, een asielzoeker uit Afghanistan, vluchtte elf jaar geleden samen met de moeder uit het door oorlog verwoeste land. Vorig jaar verliet zijn inmiddels ex-vrouw hem, om in Worcester een nieuw leven te beginnen met hun drie kinderen. Door een foto van een van de kinderen in een lokale krant zou de vader achter hun verblijfplaats zijn gekomen.

De andere verdachten komen uit Londen en Wolverhampton, en zijn tussen de 22 en 41 jaar oud. Ze worden vervolgd voor 'samenzwering met het oog op het toebrengen van ernstige lichamelijke verwondingen'. Politiebaas Mark Travis had zondag gezegd dat het om een opzettelijke aanval ging, maar dat hij nog in het duister tastte over de motieven.

Volledig scherm
© AP

Het incident vond zaterdag in een discountwinkel plaats. Volgens de politie werd de substantie naar de peuter gegooid of gespoten toen zijn ouders met hem aan het winkelen waren. Zijn moeder schrok hevig, aldus omstanders. Er was wat geschreeuw, maar daarna werd het weer stil, zei een getuige tegen de Daily Mail. ,,Maar toen rende de moeder opeens naar buiten. Ze schreeuwde: 'Mijn kindje, mijn kindje, wat hebben ze met mijn kind gedaan?'" 

Brandwonden

De peuter liep door de zuuraanval ernstige brandwonden op aan zijn gezicht en aan een arm. Hij belandde in het ziekenhuis, maar mocht zondag naar huis. Het is nog niet duidelijk of de jongen geheel zal herstellen van zijn verwondingen.

In Groot-Brittannië vinden steeds meer aanvallen met zuur plaats, vooral in Londen. Het ministerie van Binnenlandse Zaken kondigde in april al aan dat de wetgeving zal worden aangepast.

  1. Drama Duitsland: Adrian S. (26) doodde ouders, oom, tante, halfzus en halfbroer dag voor begrafenis oma

    Drama Duitsland: Adrian S. (26) doodde ouders, oom, tante, halfzus en halfbroer dag voor begrafenis oma

    Het Duitse Rot am See sidddert nog na van het schietdrama dat zich gisteren voltrok in gasthof De Duitse Keizer. De 26-jarige Adrian S. schoot er gisteren zijn (gescheiden) ouders dood, een oom en tante, en een halfzus en halfbroer. Dat gebeurde een dag voor de begrafenis van zijn oma, waarnaar de familie op weg was. Adrian werd vanmiddag voorgeleid. De Duitse rechter besloot hem langer vast te houden.