Volledig scherm
The Twelve Apostles, Victoria Australia 4K real-time and time lapse 4K footage © Getty Images

Vader en zoon verdrinken bij reddingspoging toerist

Een vader en zoon die in Australië werkten als strandwachten, hebben een reddingsactie met de dood moeten bekopen. Ross Powell (71) en zoon Andrew (32) verdronken volgens de autoriteiten toen ze een toerist uit het water probeerden te halen.

De toerist raakte in nood in de buurt van de Twaalf Apostelen, een beroemde rotsformatie voor de zuidkust. De redders rukten uit met een bootje, maar dat sloeg om. De vader en zoon overleefden het niet.

Een derde reddingswerker uit het omgeslagen bootje en de toerist brachten het er wel levend vanaf. Zij konden worden gered met een reddingshelikopter. De nationaliteit van de toerist is niet bekendgemaakt.

In Australië is geschokt gereageerd op de dood van de mannen, die als vrijwilligers werkten voor de reddingsorganisatie. Premier Scott Morrison condoleerde de nabestaanden maandag via Twitter.

  1. Kami (49) scherpt record aantal Everest-beklimmingen verder aan in dodelijke week: 24 keer!

    Kami (49) scherpt record aantal Everest-beklimmin­gen verder aan in dodelijke week: 24 keer!

    De Nepalese sherpa Kami Rita heeft deze week voor de 24ste keer in zijn leven de top van de Mount Everest bereikt. Bij terugkomst op het vliegveld van hoofdstad Kathmandu werd hij gisteren dan ook met muziek en vlaggen onthaald door familie, vrienden en fans. Het betekende in die zin - en voor zover dat mogelijk is - een feestelijk einde van een verder dodelijke week op de hoogste berg ter wereld.