Vader laat pestende dochter (10) voor straf acht kilometer naar school lopen

VIDEOEen vader uit het Amerikaanse Ohio heeft voor flink wat ophef gezorgd met een filmpje waarin te zien is hoe hij zijn 10-jarige dochter dwingt 8 kilometer naar school te lopen. Wegens het pesten van medeleerlingen was het meisje niet meer welkom in de schoolbus. 

In de video is te zien hoe vader Matt Cox vanuit zijn auto het 10-jarige meisje filmt terwijl ze met haar rugzak op langs de weg loopt. ,,Dit prachtige meisje is mijn dochter, die voor de tweede keer dit jaar van de schoolbus is afgetrapt vanwege pesten. En pesten is onacceptabel", legt de vader tijdens het filmen uit. Hij vertelt dat hij het meisje de acht kilometer naar school laat lopen, terwijl het buiten 2 graden is. Dit om te zorgen dat ze het pesten snel afleert. 

Respons

Het Facebook-bericht dat de vader maandag op zijn tijdlijn plaatste, kreeg enorm veel respons. De video werd 16 miljoen keer bekeken en ruim 60.000 mensen lieten een reactie achter. De meeste van die reacties prijzen de vader. Zo wordt de straf ‘tough love’ genoemd, en zeggen mensen dat de vader goed bezig is. Toch is niet iedereen enthousiast. Zo reageren verschillende mensen dat ze de straf wel erg ver vinden gaan. 

Volledig scherm
Het meisje moet als straf voor pesten acht kilometer naar school lopen © Screenshot Facebook
  1. Verzorgsters aangeklaagd voor runnen ‘vechtclub’ met alzheimerpatiënten

    Verzorg­sters aange­klaagd voor runnen ‘vechtclub’ met alzheimer­pa­tiën­ten

    Drie verzorgsters van een tehuis voor alzheimerpatiënten in de Amerikaanse plaats Winston-Salem (North Carolina) zijn door de politie aangehouden, omdat ze bewoners aanspoorden te gaan vechten. Marilyn McKey (32), Tonacia Tyson (20) en de 26-jarige Taneshia Jordan filmden de gearrangeerde knokpartijen met hun smartphones en deelden de schokkende beelden op sociale media. Justitie spreekt van een ‘vechtclub voor dementerenden’.