Een illustratiebeeld.
Volledig scherm
Een illustratiebeeld. © ShutterStock

Vader laat tatoeage zetten van ‘huilbaby’ die hij zelf doodsloeg: ‘Ik sta ermee op en ga ermee slapen’

Een vader van vier uit het Belgische Deinze (bij Gent) vraagt in hoger beroep een forse strafvermindering voor het doodslaan van zijn drie maanden oude zoontje en het zwaar verwonden van diens tweelingbroertje. In april kreeg hij acht jaar celstraf te horen. Volgens zijn advocaten hield hij zielsveel van de kinderen, maar zou het feit dat het huilbaby’s waren hem te veel geworden zijn.

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  23

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.