Illustratie.
Volledig scherm
Illustratie. © thinkstock

Vader schiet dochter dood voor 300 mensen

In Afghanistan heeft een vader zijn eigen dochter doodgeschoten voor een menigte van 300 mensen, omdat ze haar familie te schande had gebracht. Het meisje, dat Halima heette en tussen de 18 en 20 jaar oud was, was weggelopen van haar echtgenoot, waarop de stoppen doorsloegen bij haar vader. Dat meldt Amnesty International.

 1. Oud-burgemeester (53) van Belgische Aalst in haar slaap vermoord: ‘Haar kinderen zijn in shock’
  PREMIUM

  Oud-burgemees­ter (53) van Belgische Aalst in haar slaap vermoord: ‘Haar kinderen zijn in shock’

  De 53-jarige Ilse Uyttersprot, wethouder en voormalig burgemeester van de Vlaamse stad Aalst, is in haar slaap vermoord door haar partner. Dat melden Belgische media vanochtend. ,,Onze jongens zijn compleet in shock. Je mama verliezen is het ergste wat een kind kan overkomen. En zeker op deze manier”, vertelt haar ex-man Frank Van Impe tegen dagblad Het Laatste Nieuws. ,,We horen dat de dader een crimineel verleden had. Daar wisten wij niks van.”
 2. Liefdevolle bruiloftsvideo wordt verslag van chaos in Beiroet: ‘Onze droomplek werd nachtmerrie’
  PREMIUM
  VIDEO

  Liefdevol­le bruilofts­vi­deo wordt verslag van chaos in Beiroet: ‘Onze droomplek werd nachtmer­rie’

  Wat de mooiste dag van haar leven had moeten zijn, eindigde gisteravond in een ramp van ongekende omvang. Door een gigantische explosie in de haven van de Libanese hoofdstad Beiroet moest kersverse bruid Israa Seblina rennen voor haar leven. Haar bruidsfotograaf legde de angstaanjagende beelden vast die nu de hele wereld overgaan. ,,Onze droomplek veranderde binnen enkele seconden in een spookstad vol bloedende mensen. Het was een nachtmerrie”, laat de 29-jarige Amerikaanse aan deze site weten.