Een tussen bloemen en pluchen knuffels gevormd hart op een herdenkingsplek voor de slachtoffers van de schietpartij op de Robb Elementary School in Uvalde (Texas)
Volledig scherm
Een tussen bloemen en pluchen knuffels gevormd hart op een herdenkingsplek voor de slachtoffers van de schietpartij op de Robb Elementary School in Uvalde (Texas) © AFP

Vader van bij schietpartij Texas omgekomen meisje (10) zet stappen tegen wapenfabrikant

De vader van een 10-jarig meisje dat werd doodgeschoten bij de schietpartij in Uvalde (Texas), zet stappen tegen de wapenfabrikant die het halfautomatische vuurwapen produceerde dat de schutter gebruikte. Ook een medewerker van de school waar het drama zich voltrok heeft juridische stappen ondernomen.

  1. Moeder van schoolschutter in Texas vraagt om vergiffenis: ‘Ik weet dat hij redenen had’
    Play
    met video

    Moeder van school­schut­ter in Texas vraagt om vergiffe­nis: ‘Ik weet dat hij redenen had’

    De moeder van de 18-jarige Salvador Ramos die vorige week negentien kinderen en twee leerkrachten doodschoot op een basisschool in Texas heeft voor het eerst publiekelijk gereageerd. ,,Hij had zijn redenen om te doen wat hij gedaan heeft. Veroordeel hem alsjeblieft niet”, zei Adriana Martinez Reyes. Ondertussen bezochten de Amerikaanse president Joe Biden en zijn vrouw Jill een herdenking bij de school.