Volledig scherm
Gigi Chao. © reuters

Vader van lesbische dochter trekt 'hetero-prijs' in

Nadat zijn dochter Gigi een emotionele brief schreef heeft de steenrijke Cecil Chao besloten om de prijs van 97 miljoen euro, die hij over had voor een man die zijn lesbische dochter kon 'bekeren', terug te trekken. Cecil vertelde gisteren aan CNN: 'Als dit is wat ze echt wilt, dan stop ik er mee'.

'Ik probeer geen geluk te kopen voor mijn dochter, ik wil mijn geld gewoon gebruiken om haar een keuze te geven' vertelde Chao aan CNN, waarmee hij impliceert zijn dochters seksuele geaardheid een keuze is en dus toch nog zou kunnen veranderen.

'Ze is nog maar 33. Het leven verandert. Ik bedoel, ik ben heel erg veranderd sinds toen.' De 77-jarige weigert wel nog altijd om de partner van zijn dochter, Sean Eav, te verwelkomen in de familie. 'Ik moet haar partner niet accepteren, zij moet haar partner accepteren' zo redeneert papa Chao.

Volledig scherm
Gigi (L) met haar grote liefde Sean. © YouTube

Dochter Gigi schreef haar brief omdat Cecil Chao het eerste bod dat hij wou uitreiken aan de man die zijn dochter kon 'bekeren' onlangs verdubbelde. Het originele bod van twee jaar geleden trok toen al 20.000 kandidaten aan.

In haar brief, die ze begint met 'Liefste Papa', zegt Gigi dat ze snapt dat haar vader niet kan begrijpen dat zij zich aangetrokken voelt tot vrouwen. Ze schrijft ook dat ze haar vader vergeeft, omdat ze weet dat hij alleen het beste voor haar wilt.

Rasechte playboy
Dat Cecil Chao de seksualiteit van zijn dochter niet kan begrijpen is misschien ook niet zo verwonderlijk aangezien hijzelf een rasechte playboy is. Hij is een bekend gezicht binnen de high society in Hongkong en verschijnt regelmatig op feestjes met zijn nieuwste en jongere vriendin.

Hij zou ook al beweerd hebben dat hij met 10.000 vrouwen naar bed is geweest. Britse filmmaker Sacha Baron Cohen zou naar verluidt bezig zijn met een film die gebaseerd is op het verhaal van de familie Chao.