Kent Whitaker over zijn zoon: ,,Ik heb al te veel moorden gezien. Ik wil hem niet voor mijn ogen geëxecuteerd zien worden.”
Volledig scherm
Kent Whitaker over zijn zoon: ,,Ik heb al te veel moorden gezien. Ik wil hem niet voor mijn ogen geëxecuteerd zien worden.” © REUTERS

Vader vecht voor gratie zoon die moeder en broer liet vermoorden

De Amerikaan Kent Whitaker stelt alles in het werk in een uiterste poging de executie van zijn zoon over twee dagen te voorkomen. Zelf overleefde hij de moordaanslag die door zijn zoon was beraamd, ternauwernood. Zijn vrouw en andere zoon kwamen wel om het leven.

 1. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
  PREMIUM
  Met video's
  12

  Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

  Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.
 2. Ajaccio-aanhangers vallen Marseille-fan (8) met terminale kanker aan en verbranden zijn shirt

  Ajac­cio-aanhangers vallen Marseille-fan (8) met terminale kanker aan en verbranden zijn shirt

  De Franse voetbalwedstrijd van AC Ajaccio tegen Olympique Marseille werd zaterdag overschaduwd door een incident op de tribune. Aanhangers van de Corsicaanse club vielen de 8-jarige Marseille-fan Kenzo, die een terminale hersentumor heeft, aan en verbrandden zijn shirt. De thuisclub heeft het ‘betreurenswaardige’ incident sterk veroordeeld. De Franse president Macron noemt het ‘onaanvaardbaar’.