Reizigers in een metrostation in Barcelona.  De muur achter de reizigers laat een eerbetoon zien aan de hulpverleners die druk zijn met de gevolgen van het coronavirus.
Volledig scherm
Reizigers in een metrostation in Barcelona. De muur achter de reizigers laat een eerbetoon zien aan de hulpverleners die druk zijn met de gevolgen van het coronavirus. © EPA

Vakantie in Barcelona dringend afgeraden, waakzaamheid geboden in rest Spanje

UPDATEHet Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor de stad Barcelona en de randgemeenten per direct aangepast van geel naar oranje. Dat wil zeggen dat het risico op besmetting zodanig is toegenomen dat toerisme dringend wordt afgeraden. Mensen die vanuit een code oranje-gebied terugreizen, krijgen het advies om in (thuis)quarantaine te gaan. 

  1. Belgische badjuf Faith (19) redde leven van kindje: ‘Falen had ik mezelf nooit vergeven’
    PREMIUM

    Belgische badjuf Faith (19) redde leven van kindje: ‘Falen had ik mezelf nooit vergeven’

    ,,Ik kon maar aan één ding denken: dat jongetje redden.” De 19-jarige Faith Loose was pas een maand badjuf bij het subtropische zwembad Aquafun in België, toen ze afgelopen zaterdag een jongetje bewusteloos in het water zag liggen. Dankzij haar heldhaftige optreden werd zijn leven gered. ,,Maar ik wil ook ouders waarschuwen. Wij zijn geen oppas. Laat je kinderen nooit alleen en laat ze een zwemvest dragen.”