Valérie Bacot in de rechbank, met oranje sjaal.
Volledig scherm
Valérie Bacot in de rechbank, met oranje sjaal. © AP

Valérie werd 24 jaar lang misbruikt door de man met wie ze trouwde, toen schoot ze hem dood

Een Française werd 24 jaar lang mishandeld, misbruikt en geprostitueerd door haar eigen man. In 2016 schoot ze hem dood. Nu staat ze terecht voor moord.

43 reacties

 • Ben Vienerius

  1 jaar geleden
  Het is erg dat in deze tijd, al die signalen niet opgepikt worden. Zowel vrouwen als mannen worden telkens weer onderdrukt en mishandeld. Deze vrouw hoort nu haar vrijheid te zien en hopenlijk die vrijheid te mogen proeven
 • hanna

  1 jaar geleden
  Had ze veel en veel eerder moeten doen of moeten weglopen van zo'n perverse tiran en sociopaat.
 • w. Eldik

  1 jaar geleden
  Schuldig zonder straf... Zeer veel verzachtende omstandigheden....
 • Rineke Duijster

  1 jaar geleden
  Natuurlijk is ze schuldig, maar ze heeft haar straf al gehad. Hopelijk ziet de rechter ook dat ze er al jaren van opsluiting onder de gruwelijkste omstandigheden op heeft zitten. Vrijspraak!
 • W.Z. Zuid

  1 jaar geleden
  Dit is heel moeilijk, ik weet het gewoon niet, zo’n schoft wordt niet gemist, maar ze heeft al die tijd de kinderen wel aan hem blootgesteld. Weggaan met kinderen was beter geweest, waarom dat niet gedaan? Er is altijd wel 1 moment. Nu eigen leven maar ook dat van kinderen geruïneerd.
 1. Complotdenker Alex Jones betaalt mogelijk maar fractie van miljoenenboete

  Complotden­ker Alex Jones betaalt mogelijk maar fractie van miljoenen­boe­te

  De Amerikaanse complotdenker Alex Jones hoeft mogelijk maar een klein deel van de 45,2 miljoen dollar (44,4 miljoen euro) boete die hem vorige week door een jury in Texas werd opgelegd te betalen. Het gaat namelijk om een zogeheten ‘bestraffende schadevergoeding’, die in de staat Texas maximaal 750.000 dollar kan zijn als het slachtoffer geen financiële schade heeft geleden, zoals in deze zaak het geval is.