De nek van Valeriya, vlak na haar operatie.
Volledig scherm
De nek van Valeriya, vlak na haar operatie. © RV

Valeriya (23) krijgt buiten een kogel in haar nek: ‘Mogelijk een buurman die op vogels jaagt’

De 23-jarige Belgische Valeriya werd vorige week, terwijl zij in de tuin aan het studeren was voor haar herexamens, plotseling in haar nek geraakt door een kogel. Een verdwaald projectiel, waarvan de herkomst nog steeds onbekend is. Justitie in Leuven onderzoekt de zaak. ,,Het scheelde maar een paar millimeters of ik zat nu in een rolstoel.’’

 1. Geen beslissing presidentsverkiezing Brazilië, tweede ronde tussen Lula en Bolsonaro
  Met video

  Geen beslissing presidents­ver­kie­zing Brazilië, tweede ronde tussen Lula en Bolsonaro

  De Braziliaanse presidentsverkiezingen hebben zondag nog geen winnaar opgeleverd. De centrumlinkse Luiz Inácio Lula da Silva (76) behaalde met 48,4 procent de meeste stemmen, maar niet de absolute meerderheid. Op 30 oktober volgt een tweede ronde tussen Lula, die het land eerder leidde tussen 2003 en 2011, en zittend president Jair Bolsonaro (67), die 43,2 procent van de stemmen kreeg.
 2. Nederland schrikt van plotse diplomatieke breuk met Nicaragua: ‘Dit is uitzonderlijk en ongebruikelijk’
  met video
  55

  Nederland schrikt van plotse diplomatie­ke breuk met Nicaragua: ‘Dit is uitzonder­lijk en ongebruike­lijk’

  Nicaragua verbreekt de diplomatieke banden met Nederland per direct. De dictator van het Centraal-Amerikaanse land, Daniel Ortega, noemt Nederland ‘menselijke misère’ en stelt dat Den Haag zich ‘herhaaldelijk bemoeizuchtig, interventionistisch en neokoloniaal’ heeft opgesteld. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken betreurt de situatie. ,,Het verbreken van diplomatieke banden is een uitzonderlijke stap en hoogst ongebruikelijk. Het is ook niet de wens van Nederland”, laat een woordvoerder weten.