Volledig scherm
De brandstapel waarop de jonge moeder in brand werd gezet. © afp

Van hekserij beschuldigde vrouw wordt levend verbrand

In Papoea Nieuw Guinea is een vrouw voor de ogen van honderden toeschouwers levend verbrand. De vrouw werd beschuldigd van hekserij. Ze werd door haar belagers eerst uitgekleed en gemarteld en vervolgens in brand gestoken.

Enkele van de toeschouwers namen zelfs foto's van de brute mishandeling. Op de voorpagina's van de grootste landelijke kranten, The National en de Post-Courier, werden gruwelijke foto's gepubliceerd. De president van Papoea Nieuw-Guinea, de politie en diplomaten hebben de moord veroordeeld.

De 20-jarige moeder werd beschuldigd van hekserij door familieleden van een 6-jarige jongen die de dag ervoor in een ziekenhuis was overleden. De vrouw werd gemarteld met een gloeiend hete ijzeren staaf, vastgebonden en overgoten met benzine. Daarna werd ze op een stapel autobanden gezet en in brand gestoken.

  1. Reddingstunnel voor Julen (2) is klaar

    Reddings­tun­nel voor Julen (2) is klaar

    De brandweer in de Zuid-Spaanse provincie Málaga heeft een ‘lift’ laten maken voor het naar boven hijsen van het tweejarige jongetje Julen. Hij zit al ruim een week in een diepe, smalle put in de bergen. Specialisten van een mijnreddingsteam hopen hem te bevrijden via een schacht die naast de put wordt gegraven. Die verticale schacht is klaar, nu moet er nog enkele meters horizontaal gegraven worden naar de plek waar Julen vermoedelijk zit.