Tate Modern
Volledig scherm
Tate Modern © AFP

Van museum gegooid jongetje (6) is Franse toerist, tiener verdacht van poging doodslag

De 6-jarige jongen die gisteren van het museum Tate Modern werd gegooid in Londen is een Franse toerist. Dat meldt de BBC. De jongen werd van de tiende verdieping van het museum naar beneden gegooid en ligt nog in het ziekenhuis, maar verkeert niet meer in levensgevaar.

Zondag werd een 17-jarige jongen opgepakt, omdat hij de Franse jongen naar beneden zou hebben gegooid. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag. Volgens de politie was er geen motief voor de daad.

Het 6-jarige slachtoffer werd vanaf een observatieplatform op de tiende verdieping naar beneden gegooid en kwam terecht op een dak ter hoogte van de vijfde verdieping van het museum. De jongen was samen met zijn moeder en zus in het museum.

De verdachte en het slachtoffer zijn geen bekenden van elkaar.

  1. ‘Premier Conte groeit de laatste weken uit tot een soort corona-Churchill’
    PREMIUM
    Dagboek Italië

    ‘Premier Conte groeit de laatste weken uit tot een soort corona-Churchill’

    Nederland krijgt een app waarmee de overheid de verspreiding van het coronavirus kan monitoren. Iedereen kan nu gevolgd worden door de overheid en dat vinden we volstrekt normaal. Iets wat de meeste mensen tot voor een maand geleden onvoorstelbaar vonden, wordt nu geaccepteerd. Het vertrouwen in de overheid is groot, in Italië komen daar al barstjes in. Correspondent Angelo van Schaik bericht vanuit Rome. Alle eerdere afleveringen lees je hier.